Apa de colonie Nr 4711 din Koln, obiective turistice Koln

Apa de colonie Nr 4711, Koln

Obiective turistice Koln

Istoria ciudata a acestei ape de colonie, denumita 4711, dateaza din secolul al XVIII-lea, cand Johann Maria Farina s-a mutat in Koln, unde a inceput sa produca si sa vanda apa de colonie.

In 1803, tanarul Wilhelm Mülhens a obtinut drepturile asupra apei de colonie de la Carlo Francesco Farina, o persoana care nu avea nicio legatura cu familia lui Johann Maria Farina. Ulterior, Mülhens si-a deschis propria fabrica si a inceput sa produca propria sa apa de colonie, sub numele "Farina", insa a fost dat in judecata, iar afacerea lui a fost inchisa. Fiul sau a deschis o noua fabrica in Italia, folosindu-se si el de numele Farina. Tot din cauza problemelor legale, nepotul lui Wilhelm Mülhens a decis sa schimbe atat numele companiei, cat si numele apei de colonie in 4711, care reprezinta numarul strazii Glockengasse, alocat cladirii familiei Mülhens in anul 1796.

In prezent, cladirea de la vechea adresa a familiei Mülhens adaposteste un magazin de prezentare si un muzeu dedicat parfumului 4711.

Bilete de avion spre Koln:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Apa de colonie Nr 4711:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne