Obiective turistice Komotini, de vizitat in Komotini, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Komotini, Grecia

Obiective turistice Komotini, Grecia

 
 

Komotini, ca si Xanthi, iti dezvaluie un fascinant amestec de influente, fiind chiar mai turcesc decat vecinul sau bulgar din apropiere.

Se afla la doar 100 km de granita cu Turcia dinspre est, si chiar mai aproape - 22 km - de Bulgaria, aflata la nord.

Prin obiceiurile si nuantele lor locale, aceste doua tari au contribuit in egala masura la amestecul cultural grecesc care exista in Tracia de est.

Influentele turcesti sunt vizibile imediat in cazul minaretelor si domurilor moscheilor din oras - dintre care 14 sunt folosite si astazi.

Komotini a facut parte din Turcia pana de curand, in 1920, cand a fost schimbata linia de granita. Facuse parte din Imperiul Otoman inca din 1363.

Faptul ca are o atmosfera pe cat de greceasca, pe atat de turceasca nu mai mira pe nimeni, desi nu ar fi chiar nimerit sa iti exprimi aceasta parere in discutiile cu localnicii inainte de a afla care sunt afinitatile acestora. Relatiile greco-turce sunt un subiect de discutie extrem de delicat, si aproximativ jumatate din populatie este de origine turca, in afara de cei cativa pomaci.

 
Vizitezi Komotini?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Komotini

Vacanta in Komotini cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Komotini:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Komotini:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Komotini obiective turistice, Ce poti vizita in Komotini, Top obiective Komotini, Top atractii Komotini, Komotini locuri de vizitat, Locuri de vizitat Komotini, Locuri de vizitat in Komotini, Komotini atractii turistice, Komotini de vizitat, De vizitat in Komotini, Ce vizitam in Komotini, Top atractii turistice Komotini, Top obiective turistice Komotini, Komotini ghid turistic, Calatorii in Komotini.