Muntii Pindului din Konitsa, obiective turistice de vizitat in Konitsa

Muntii Pindului, Konitsa

 

Masivul Pindului este unul dintre cele mai impresionante lanturi muntoase dinGrecia, intinzandu-se de la granita de nord catre vest, spre Marea Ionica, spre sud, catre Metsovo, si spre est, in Macedonia. In acest lant muntos se afla doua parcuri nationale, al doilea defileu din Europa ca lungime si unele dintre cele mai inalte varfuri din tara.

Una dintre zonele din Muntii Pindului este protejata in interiorul Parcului National Vikos-Aoos, creat in 1973, si care inglobeaza zona din jurul Defileului Vikos.

Parcul National Pindos, cu o suprafata mai mare, a fost creat in 1966, in parte pentru a proteja pinii balcanici si pinii negri care acopera de mii de ani versantii acestor munti. Aici vei gasi ultimii lupi si ursi ramasi in Grecia, dar si cerbi, mistreti, pisici salbatice si capre negre. Mai exista serpi de apa si vipere cu corn, deci fi atent atunci cand te plimbi prin zonele izolate.
Acestia sunt munti salbatici si inselatori, deci este bine sa iei in calcul varianta unui ghid. Culmile sunt in general acoperite de zapada din octombrie pana in mai si, cand se topesc zapezile, apa curge de pe versanti in paraie, iar potecile care sunt usor de parcurs in timpul verii devin periculoase.

Vizitezi Muntii Pindului?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Vacanta in Konitsa cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Konitsa:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Konitsa:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muntii Pindului:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!