Obiective turistice Korcula, de vizitat in Korcula, Croatia
Home / Orase / Obiective turistice Korcula, Croatia

Obiective turistice Korcula, Croatia

 
Vacanta in Korcula?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Korcula este un mic orasel minunat, prins intre ziduri puternice si turnuri ce par sa iasa din mare. Viata nu ne poate sa fi fost usoara in acest burg, judecand dupa fortificatiile care o inconjoara ca intr-o imbratisare masiva pe marginea marii, chiar in fata apropiatei coaste a peninsulei Peljcsac.

Se povesteste ca numai atunci cand s-a linistit pericolul invaziilor si atacurilor, a cazut si interdictia, impusa de catre venetieni, de a construi in afara acestora: deci, incepand abia din secolele XVII si XVIII locuitorii l-au extins dincolo de ziduri.

Si aici, ca si in Dubrovnik, rezistand scenografiei turistice, incerc sa ascult cuvintele acesteui oras-fortareata care ascunde tezaure dincolo de acest elegant zid din piatra, acele turnuri puternice circulare ce se nasc din mare.

Intregul burg antic, care se spijina pe o limba de pamant legata de insula printr-un istm ingust, s-a modelat dupa mersul insulei (de aici planimetria in zig-zag). Strada principala, ce duce dinspre sud spre nord, este marginita pe ambele parti dc drumuri ce duc spre piata, centrul vietii religioase si sociale.

Dar chiar si vantul isi impune propriile reguli intr-un tinut batut de suflari ce zgaltaie acoperisurile: strazile la est sunt mai lungi si sinuoase, pentru a feri de bora rece si violenta, in timp ce la vest sunt scurte si rectilinii, deschise blandului mistral de vara.

Sfat: Daca nu va atrage arta, calatoriti printre ziduri, turnulete, stradute ascunse unde umiditatea mananca din ziduri: se simte miros de piatra veche, de furtuni, de batalii, si se condimenteaza viata dura a acestor burguri ascunse si indepartate, unde s-au nascut literati si unde se intruneau cei care criticau totalitarismele si a nationalismele ca de pilda Predrag Matvejevic.

 

De vizitat in Korcula

Korcula obiective turistice, Ce poti vizita in Korcula, Top obiective Korcula, Top atractii Korcula, Korcula locuri de vizitat, Locuri de vizitat Korcula, Locuri de vizitat in Korcula, Korcula atractii turistice, Korcula de vizitat, De vizitat in Korcula, Ce vizitam in Korcula, Top atractii turistice Korcula, Top obiective turistice Korcula, Korcula ghid turistic, Calatorii in Korcula.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne