Aphrodisias, Pamukkale, Hierapolis din Kusadasi, obiective turistice Kusadasi
Home Orase Obiective turistice Kusadasi Aphrodisias, Pamukkale, Hierapolis

Aphrodisias, Pamukkale, Hierapolis

Obiectiv turistic din Kusadasi

Pe cei care isi petrec vacanta pe coasta de vest a Turciei, o excursie putin mai lunga de 100 km, care poate fi facuta intr-o zi, ii poate aduce intr-unui din cele mai ciudate locuri pe care, in decursul mileniilor, le-a impodobit natura, Pamukkale.

Cine se incumeta la aceasta plimbare, poate face in drum un mic ocol, pentru a vedea Aphrodisias, templul zeitei frumusetii, Afrodita, construit la o altitudine de 600 m. Restaurarile efectuate in ultimii ani i-au restituit templului infatisarea originara, dupa ce, timp de secole, in decursul dominatiei bizantine, fusese transformat in biserica ortodoxa. Stadionul, aflat in apropiere, este unul dintre cele mai bine pastrate monumente antice din zona.

Pamukkale, cuvant care inseamna in limba turca "palat de vata", este numele unei bijuterii naturale, faurite, intr-o regiune carstica, de apa termala calcaroasa: in marginea unei vai adanci, pe un platou, apa a creat un decor somp -tuos de bazine si de stalactite de forme ciudate, care dovedesc ca fantezia naturii o intrece cu mult pe cea a marilor creatori.

Nu departe de Pamukkale, cetatea antica Hierapolis pastreaza un mare stadion din epoca romana, care mai este folosit si astazi pentru spectacole, alaturi de ruinele unui templu dedicat zeului Apollo. Obiectele gasite in sapaturi sunt expuse in muzeul arheologic local.

 
Bilete de avion spre Kusadasi:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Aphrodisias, Pamukkale, Hierapolis:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne