Logrono din La Rioja, obiective turistice La Rioja

Logrono

Obiectiv turistic din La Rioja

Prospera capitala a regiunii la Rioja, aflata pe malul raului, nu este cel mai pitoresc sau cel mai vechi oras, insa compenseaza aceste aspecte prin dinamism si atitudinea prietenoasa, ca si prin faptul ca poate fi considerata capitala tapasurilor.

Taind centrul orasului, moderna artera Gran Via separa zona noua din sud de cartierul vechi, deschis exclusiv pietonilor si care se termina la raul Ebro. Chiar langa drumul de acces spre Puente de Hierro (podul de fier), vei gasi cea mai veche biserica din Logrono, Santiago el Real (Barriocepo 6), initial o constructie in stil gotic, dar reconstruita in 1500. Priveste deasupra portalului principal la statuia Sfantului lacob calare pe un cat masiv, macelarind maurii. Vizavi se afla o fantana a pelerinilor, din sec. al XVI-lea, iar in interiorul bisericii, ce are o singura nava, se afla altarul in stil renascentist.

Catedrala din Logrono, Santa Marfa de la Redonda (Piaza del Mercado) se iveste la cativa pasi departare. Turnurile gemene, in stil baroc, pe varfurile carora sunt cuiburi de barza, pot fi admirate din cafeneaua din fata catedralei.

A treia biserica ce merita a fi vizitata este Santa Marfa del Palacio (Calk Marques dc San Nicolas 30), remarcabila inainte de toate prin inaltele turle in forma piramidala (45 m). In apropiere se afla vechiul han pentru pelerini, situat pe Ruavieja, cea mai veche strada din Logroho.

La vest, Museo de la Rioja expune opere de arta bisericeasca si tablouri din sec. al XIX-lea si al XX-lea. Nimeni nu ar trebui sa paraseasca Logroho fara a face turul Mercado San Blas (Piaza Espolan, colt cu Calk dc Sagasta), o piata construita in stil art deco, plina de cele mai bune si mai stralucitoare produse din La Rioja, pe care le poti incerca in restaurantele din apropiere si in excelentele tapas din Caile Laurel.

Festivalul culesului de struguri din Logroho se desfasoara in a doua jumatate a lui septembrie, cu lupte de tauri, parade, cantece folclorice si lungi petreceri in tapas.

 
Bilete de avion spre La Rioja:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Logrono:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne