Bellagio din Lago di Como, obiective turistice Lago di Como

Bellagio, Lago di Como

Obiective turistice Lago di Como

Este un loc de vis, cuibarit pe un promontoriu deluros, care priveste spre ambele brate ale lacului Como. Numele vine de la latinescul bi-lacus, care inseamna "intre lacuri". Privelistea este unica, strazile pietruite sunt de moda veche, iar gradinile Villa Serbelloni si Villa Melzi D'Eryl, la fel de frumoase si de parfumate ca oricare altele din Italia. Despre Serbelloni, proprietatea fundatiei Rockefeller, se spune ca a fost construita peste vila ce a apartinut lui Plinius cel Tanar (61-112), un reputat om de litere roman, nascut in apropiere.

Pozitia centrala a satului Bellagio o face ideala ca loc in care sa te cazezi, dar si daca vizitezi insula doar pentru o zi, tot merita sa iei un feribot de aici pana la malul estic, ca sa vizitezi Varenna.

Cel mai bun loc in care te poti retrage este Villa Cipressi si Villa Monastero, cea din urma construita peste o fosta manastire desfiintata in secolul al XVI-lea din cauza comportamentului desfranat al calugaritelor.

Satul, asemenea multora de aici, ofera plimbari minunate, de retinut sunt cele la ruinele Castello Vezio, cu privelisti asupra lacului care-ti taie respiratia, de-a lungul malului, spre Fiumelatte - cel mai mic rau din Italia si de la Fiumelatte spre Baluardo, un alt loc splendid.

Bilete de avion spre Lago di Como:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Bellagio:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne