Muzeul Olimpic din Lausanne, obiective turistice Lausanne

Muzeul Olimpic

Obiectiv turistic din Lausanne

A fost inaugurat in 1993 pe malul lacului Leman, intr-o gradina publica cu statui, fantani si pavilioane florale multicolore. Muzeul este lung de 420 de metri, cat un stadion olimpic.

Ansamblul modern, inspirat de templele grecesti, este opera a doi arhitecti: mexicanul Pedro Ramirez Vasquez si elvetianul Jean-Pierre Cahen, originar din Lausanne. Fatada de marmura alba adusa din insula Thassos (Grecia) are in fata doua randuri de patru coloane pe care sunt inscrise numele oraselor care au gazduit Jocurile Olimpice si ale presedintilor Comitetului International Olimpic. Flacara olimpica arde permanent intr-un vas de granit ornamentat cu motive alegorice care ilustreaza mitul lui Prometeu.

Parterul este dedicat istoriei Jocurilor Olimpice, incepand cu cele din Grecia antica. Sunt prezentate tortele olimpice care au fost purtate la Olimpiade si realizarile baronului Pierre de Coubertin. Etajul I are o parte dedicata Jocurilor Olimpice de vara, iar alta, celor de iarna. Tehnologia audio-video permite redarea cat mai aproape de realitate a principalelor momente; terminale raspund la mii de intrebari despre Jocurile Olimpice, iar ecrane enorme redau ceremoniile de deschidere si de inchidere. Sectia numismatica si filatelica prezinta monede si timbre cu efigia jocurilor. Tot aici se mai gasesc o biblioteca si o videoteca dedicate Jocurilor Olimpice. La etajul II se gasesc o cofetarie si terasa cu vedere sprelac si muntii din Franta, la poalele carora se vede statiunea Evian, renumita pentru apele sale minerale.

 
Bilete de avion spre Lausanne:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul Olimpic:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne