Obiective turistice Lausanne, Elvetia
Home Orase Obiective turistice Lausanne, Elvetia

Obiective turistice Lausanne, Elvetia

 

Orasul s-a dezvoltat pe un teren accidentat, pe trei coline, in jurul catedralei ridicate in sec. XIII. Ulterior, s-a intins pana pe malurile lacului Leman, la Ouchy, un fost sat de pescari, unde se pastreaza nava La Vaudoise, care evoca vremurile cand lacul era traversat de vasele comerciale cu vele latine. Dar, cu mult inainte, in imprejurimi se gasea orasul roman Loussana, ale carui ruine pot fi vizitate astazi in parcul Vidy. Oras al artei si spectacolelor, este renumit pentru concertele de muzica clasica ale Orchestrei de Camera Lausanne si Orchestrei Suisse Romande. Tot aici danseaza trupa de balet Maurice Bejart.

Este si capitala mondiala a jocurilor olimpice, aici avandu-si sediul Comitetul International Olimpic (CIO), fondat in 1894 de baronul Pierre de Coubertin, Muzeul Olimpic si 55 de federatii sportive internationale.

Lausanne este situat in punctul cel mai nordic al lacului Geneva (Lac Leman). La Est de Lausanne, de-a lungul malului Lacului Geneva, se afla regiunea viticola Lavaux, inclusa in Patrimoniului Mondial UNESCO. Aceasta se intinde pana la Vevey. Face parte din Riviera elvetiana care se intinde pana la Montreux si capatul estic al lacului.

Orasul dispune de un sistem de metrou format din 28 de statii, ceea ce il face cel mai mic oras din lume cu un sistem de tranzit rapid.

In sec. XVIII s-a aflat sub influenta puternica a enciclopedistilor.

Voltaire a locuit aici si i s-a jucat piesa Zaire. Byron si Shelley au vizitat orasul in 1816, iar mai tarziu Charles Dickens chiar a locuit in Lausanne. Aici, Andre Gide si-a adaptat Pivnitele Vaticanului ca piesa de teatru pentru a fi jucata de Societatea studentilor.

Atractii turistice Lausanne

Tag: Obiective turistice Lausanne, Atractii turistice Lausanne, De vizitat in Lausanne, Ce vizitam in Lausanne, Top atractii turistice Lausanne, Top obiective turistice Lausanne, Ghid turistic Lausanne.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne