Obiective turistice Le Puy en Velay, Franta
Home Orase Obiective turistice Le Puy en Velay, Franta

Obiective turistice Le Puy en Velay, Franta

 

Nu te grabi sa intri in orasul Le Puy-en-Velay, cunoscut si sub numele Le Puy. Mai intai, admira-i extraordinara asezare: orasul se afla in mijlocul unui platou inalt inconjurat de varfuri, de la care porneste o padure de conuri vulcanice. Probabil ca imprejurimile sale ciudate au contribuit la importanta acestui oras, un centru timpuriu de rugaciune. Timp de secole, credinciosii si-au dat intalnire aici si acesta a fost punctul de pornire al primului pelerinaj atestat documentar catre Santiago de Compostela, condus de episcopul de Puy in anul 951.

Odata ajuns in oras, incepe prin a urca Rocher Corneille pentru vederea sa panoramica asupra orasului vechi. In varful acestui con vulcanic se afla statuia Notre-Dame-de-France, in interiorul careia poti urca pana in dreptul gatului. Practic, conurile vulcanilor domina Puy-en-Velay, unul avand in varf o capela, celalalt o statuie.

Le Puy-en-Velay a fost o episcopie major in Franta medievala, fondat devreme, desi istoria ei timpurie este legendara. Potrivit unui martiraj realizat de zgomot de Vienne si publicate in mai multe exemplare, in 858, care a fost completata la mijlocul secolului al zecelea, de Gauzbert de Limoges - un anumit preot Gheorghe, care l-a insotit pe Front, primul episcop de Périgueux, atunci cand acesta a fost trimis la prozelitism in Galia. Front a fost adaugat pe lista apostolilor din Galia, trimisi in mod traditional sa reorganizeze crestinii dupa persecutiile care sunt asociate cu Decius, circa 250. Legenda acestui Sf. Gheorghe, care in functie de istoricul Bisericii Duchesne nu este mai devreme decat secolul al XI-lea, spune cum el a fondat biserica que dicitur Vetula in pago Vellavorum - ca Ruessium. A inceput sa fie numit in timpul secolului al patrulea orasul "Vetula in Pays de Vellavi". Vetula inseamna "oameni batrani".

Orasul vechi se intinde de jur imprejurul Rocher, intr-un labirint de stradute inguste, dominate de Cathedrale Notre-Dame-du-Puy, construita pe un alt varf vulcanic, cu o spectaculoasa perspectiva asupra Rue de Table.

Inca din Evul Mediu, Le Puy a fost un loc important de pelerinaj, precum si un punct de plecare in pelerinajele catre Santiago de Compostela. Pelerinii sunt inca binecuvantati in catedrala in fiecare dimineata la ora 7, inainte de a porni la drum in calatoria lor.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Le Puy en Velay

Tag: Obiective turistice Le Puy en Velay, Atractii turistice Le Puy en Velay, De vizitat in Le Puy en Velay, Ce vizitam in Le Puy en Velay, Top atractii turistice Le Puy en Velay, Top obiective turistice Le Puy en Velay, Ghid turistic Le Puy en Velay.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne