Obiective turistice Lecce, de vizitat in Lecce, Italia
Home / Orase / Obiective turistice Lecce, Italia

Obiective turistice Lecce, Italia

 
Vacanta in Lecce?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Lecce este cunoscut aproape peste tot drept "Florenta barocului", porecla ce sta marturie pentru inegalabila inflorire arhitecturala din sudul Italiei. Grecii, romanii, normanzii, saracenii si suabii, cu totii si-au lasat amprenta aici.

Cea mai mare influenta insa au avut-o conducatorii habsburgi din Spania care, insufletiti de fervoarea contrareformei catolice si sustinuti financiar de catre instaritii negustori locali, au efectuat o exhaustiva transformare a orasului in secolul al XVII-lea.

In Lecce, portelanul baroc nu a fost folosit numai in cazul cladirilor importante, ci si la decorarea altor parti esentiale ale constructiilor: balcoane, verande, piedestale, curti interioare si ferestre, toate sunt sufocate de ghirlande de fructe, statui dolofane, garguie si arabescuri complicate din piatra.

Aproape orice suprafata este decorata cu piatra dorata, durabila si usor de prelucrat.

 

De vizitat in Lecce

Lecce obiective turistice, Ce poti vizita in Lecce, Top obiective Lecce, Top atractii Lecce, Lecce locuri de vizitat, Locuri de vizitat Lecce, Locuri de vizitat in Lecce, Lecce atractii turistice, Lecce de vizitat, De vizitat in Lecce, Ce vizitam in Lecce, Top atractii turistice Lecce, Top obiective turistice Lecce, Lecce ghid turistic, Calatorii in Lecce.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne