Obiective turistice Lecce, Italia
Home Orase Obiective turistice Lecce, Italia

Obiective turistice Lecce, Italia

Lecce este cunoscut aproape peste tot drept "Florenta barocului", porecla ce sta marturie pentru inegalabila inflorire arhitecturala din sudul Italiei. Grecii, romanii, normanzii, saracenii si suabii, cu totii si-au lasat amprenta aici.

Cea mai mare influenta insa au avut-o conducatorii habsburgi din Spania care, insufletiti de fervoarea contrareformei catolice si sustinuti financiar de catre instaritii negustori locali, au efectuat o exhaustiva transformare a orasului in secolul al XVII-lea.

In Lecce, portelanul baroc nu a fost folosit numai in cazul cladirilor importante, ci si la decorarea altor parti esentiale ale constructiilor: balcoane, verande, piedestale, curti interioare si ferestre, toate sunt sufocate de ghirlande de fructe, statui dolofane, garguie si arabescuri complicate din piatra.

Aproape orice suprafata este decorata cu piatra dorata, durabila si usor de prelucrat.

Atractii turistice Lecce

Tag: Obiective turistice Lecce, Atractii turistice Lecce, De vizitat in Lecce, Ce vizitam in Lecce, Top atractii turistice Lecce, Top obiective turistice Lecce, Ghid turistic Lecce.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne