Obiective turistice Leeuwarden, de vizitat in Leeuwarden, Olanda
Home / Orase / Obiective turistice Leeuwarden, Olanda

Obiective turistice Leeuwarden, Olanda

 
 

Aflat in Nordul tarii, in regiunea Friesland (Tara Frizilor), orasul are 90.000 locuitori; este unul dintre cele mai reprezentative pentru poporul care-si are obarsia in stravechii frizi.

Intre ocupatiile locuitorilor, in frunte se plaseaza cresterea vitelor si prelucrarea produselor din lapte. In centrul Zuiderplein - piata aflata langa Gara Feroviara si Oficiul de informare WV (SU-tionsplein 1) - troneaza o imensa vaca de bronz; statuia este alintata cu numele de Us Mem - Mama Noastra.

De fapt, orasul este nascut din mare, fiind asezat pe trei coline artificiale rezultate din secarea golfului Midelzee, incepand din sec. 14; dupa ce a fost inconjurata de ziduri de protectie, cetatea a capatat un rol semnificativ in zona. Disputata de contii de Holland si de principii de Saxa, in final imparatul Maximihan I a atribuit-o principelui Albrecht IV cel Curajos si a ajuns capitala a Friziei.

Puternic fortificata sub Carol Quintul, dupa 1584, prin decizia Stathouderului Wilhelm Taciturnul, a devenit resedinta a provinciei Leeuwarden. Aici s-a nascut Margarethe Geertruida Zelle.

Tanara, intr-o vizita in Indiile Olandeze, a invatat baletul oriental si a imbratisat aceasta profesie sub un nume indonezian Ochiul Zilei, MataHari. Revenita pe continent, sub acest nume, a intrat in istorie.

A murit in 1917, impuscata pentru spionaj, dar figura ei plina de mister a ramas imortalizata in zeci de romane si filme.

 
Vizitezi Leeuwarden?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Leeuwarden

Vacanta in Leeuwarden cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Leeuwarden:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Leeuwarden:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Leeuwarden obiective turistice, Ce poti vizita in Leeuwarden, Top obiective Leeuwarden, Top atractii Leeuwarden, Leeuwarden locuri de vizitat, Locuri de vizitat Leeuwarden, Locuri de vizitat in Leeuwarden, Leeuwarden atractii turistice, Leeuwarden de vizitat, De vizitat in Leeuwarden, Ce vizitam in Leeuwarden, Top atractii turistice Leeuwarden, Top obiective turistice Leeuwarden, Leeuwarden ghid turistic, Calatorii in Leeuwarden.