Obiective turistice Lefkada, de vizitat in Lefkada, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Lefkada, Grecia

Obiective turistice Lefkada, Grecia

 
 

Lefkada isi uimeste vizitatorii cu plajele sale exotice, udate de ape cristaline de un albastru electric uimitor. Insula este considerata ca fiind locul de nastere al frumoasei zeite Afrodita si este una intre cele mai indragite insule Ionice.

Lefkada constituie o baza potrivita pentru a porni sa explorezi cu masina partea continentala si pentru a viata alte insule din grupul Ionicelor de sud. Feriboturile regulate pornesc in Preltaca si Kefalonia, avand legaturi si cu Zakinthos. Principalul port de acces este capitala, orasul Lefkada, locul cel mai apropiat de continent.

Este asezat intr-un decor placut, cu o laguna si cu niste munti scunzi aflati in apropiere. Orasul a fost aproape complet distrus in urma unui cutremur petrecut in 1953 si reconstructia realizata in graba nu a produs un rezultat prea frumos. Insa promenada de la malul marii este foarte placuta.

Aglomerata strada principala, Odos Dorpfeld, poarta numele arheologului german Wilhelm Dorpfeld (1853-19-10). Sapaturile intreprinse de el au oferit informtii in legatura cu istoria orasului, iar localnicii ii poarta un mare respect Oamenii au sosit aici inca din jurul anului 8000 I.Hr, fiind descoperite chiar si cateva vestigii miceniene.

Dorpfeld a lucrat alaturi de Schliemann la Micene si, daca Schliemann era convins ca Agamemnon locuise acolo, Dorpfeld credea ca Lefkada mai degraba decat Itaca fusese adevarata patrie a lui Odiseu, desi nu a reusit sa gasesca dovezi in acest sens.

 
Vizitezi Lefkada?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Lefkada

Vacanta in Lefkada cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Lefkada:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Lefkada:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Lefkada obiective turistice, Ce poti vizita in Lefkada, Top obiective Lefkada, Top atractii Lefkada, Lefkada locuri de vizitat, Locuri de vizitat Lefkada, Locuri de vizitat in Lefkada, Lefkada atractii turistice, Lefkada de vizitat, De vizitat in Lefkada, Ce vizitam in Lefkada, Top atractii turistice Lefkada, Top obiective turistice Lefkada, Lefkada ghid turistic, Calatorii in Lefkada.