Obiective turistice Leiria, Portugalia
Home Orase Obiective turistice Leiria, Portugalia

Obiective turistice Leiria, Portugalia

 

Intinzandu-se peste o vale larga, Leiria pare amagitor de mare. In realitate, centrul compact este inghesuit intre raul Liz si un deal care se ridica pana la castelul de deasupra. Exista putine locuri de vizitat, insa Leiria este un excelent popas pentru masa de pranz cand te afli in cautarea manastirilor din Batalha, Alcobaca si Tomar sau in drum spre plaje.

Orasul, situat in regiunea centrala a Portugaliei, in apropiere de coasta de vest, la jumatatea distantei dintre Lisabona si Porto, a jucat un rol important in istoria portugheza cand Dom Dinis I si regina sa, Sf. Isabel, au ales-o ca baza lor in secolul al XlV-lea.

Regiunea in jurul orasului Leiria a fost locuita pentru o lunga perioada de timp, desi istoria ei timpurie este foarte obscura. Turdulii, un popor indigen din Iberia, a stabilit o asezare in apropierea (aproape 7 km) orasului Leiria din ziua de azi. Aceasta asezare a fost mai tarziu ocupata de romani, care au extins-o sub numele de Collippo. Pietrele din orasul antic roman au fost folosite in Evul Mediu pentru a construi o mare parte din Leiria.

Orasul este locul de nastere al mai multor poeti de conducere portugheze, cum ar fi Afonso Lopes Vieira si Francisco Lobo Rodrigues, de unde vine si numele pietei centrale. Alte personalitati renumite sunt poetul King D.Dinis (Denis de Portugalia) si scriitorul Eca de Queiroz, care a scris prima sa nuvela - Crime O face Padre Amaro ("Pacatul Tatal Amaro"), care este jucata in oras si a fost publicata in 1875.

Atractii turistice Leiria

Tag: Obiective turistice Leiria, Atractii turistice Leiria, De vizitat in Leiria, Ce vizitam in Leiria, Top atractii turistice Leiria, Top obiective turistice Leiria, Ghid turistic Leiria.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne