Casa de los Botinesc din Leon, obiective turistice Leon

Casa de los Botinesc

Obiectiv turistic din Leon

Este una dintre cele mai importante atractii turistice din oras si se afla vizavi de Palacio de los Guzmanes. Ingrozitoarea Casa de los Botines, este considerata un castel-ironie conceput de faimosul arhitect Antonio Gaudi, care a fost ulterior inchiriat unei banci (Caja España) pentru o suma foarte mare.

Gaudi a fost sfatuit sa accepte sa proiecteze cladirea de prietenul si seful sau Eusebi Güell, in perioada in care arhitectul mai avea putin si termina lucrarile la Palatul episcopal din Astorga.

Prin aceasta casa, gaudi a dorit sa aduca un omagiu cladirilor emblematice din Leon. Astfel, a proiectat un edificiu caruia i-a dat un aer medieval, amestecat cu foarte multe caracteristice neo-gotice. Cladirea are patru etaje, un beci si un pod. Gaudi a preferat sa incline acoperisul si sa plaseze turnuri in colturile cladirii, pentru a intari apartenenta la stilul neo-gotic.

 
Bilete de avion spre Leon:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Casa de los Botinesc:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne