Catedrala din Leon din Leon, obiective turistice Leon

Catedrala din Leon, Leon

Obiective turistice Leon

Turlele maretei Catedrale din León, fondata de Alfonso al IX-lea, se disting clar si, timp de secole, i-au ghidat pe pelerinii osteniti. Mai nimic nu te poate pregati pentru asaltul vizual de care ai parte pasind in aceasta capodopera gotica. Construita intre jumatatea secolului al Xlll-lea si sfarsitul secolului al XlV-lea, are mai mult de o suta de vitralii pe o arie de 1.800 m2, fiind considerata a doua dupa Catedrala Chartes din Franta.

Pentru a vedea culori impresionante, mergi dupa-amiaza tarziu, cand razele soarelui patrund prin fereastra circulara situata deasupra portalului vestic, magnific sculptat. Alte lucruri de admirat sunt corul renascentist, cu patru reliefuri de alabastru realizate de Juan de Badajoz, mormintele gotice din ambulatoriu si pictura din altar, realizata de Nicolas Frances (d. 1468).

Boltile bogate ale navei iti taie respiratia, dar sunt egalate rapid de arcade. Patrunde pe usa in stil plateresc (stil arhitectonic caracteristic renasterii spaniole) care se dubleaza asemenea intrarii in muzeu (inchis duminica). Frescele lui Nicolas Frances si cheia de bolta a galeriilor datand din secolul al XVI-lea se adauga impactului acestei curti monumentale.

Bilete de avion spre Leon:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala din Leon:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne