Obiective turistice Leon | atractii turistice Leon, Traveleuropa.ro
  Orase Obiective turistice Leon, Spania

Obiective turistice Leon

Publicat la: 2014-01-23
Obiective turistice Leon din Spania

León este un oras atragator si plin de viata. O mare parte din centrul vechi, inconjurat de ziduri (casco viejo), este acum pietonal, iar renovarile au facut din el un loc fabulos. Cladirile istorice au fost transformate in apartamente, iar cartierul Barrio Humedo este intesat de baruri si restaurante.

Orasul a fost fondat de romani in anul 29 i. Hr, iar numele sau provine de la numele dat de romani orasului - "Legio VII".

Orasul modern se intinde spre vest de-a lungul si dincolo de malurile raului Bernesga, totusi populatia din León abia atinge 150.000 de locuitori.

León este capitala celei mai extinse provincii din intreaga regiune Castilia - León si se afla in partea de nord a Spaniei. Patrimoniului natural include Parcul National Picos de Europa, care pot fi explorat mergand pe calea raului Cares. Zona Las Médulas, un peisaj format din mine in aer liber, a fost inclus in Patrimoniului Mondial UNESCO.

Provincia León gazduieste locuri cu un bogat patrimoniu cultural, cum ar fi Ponferrada, Astorga cu Palatul sau episcopal construit de Gaudi, dar si capitala sa, León, cu catedrala si cladirea Casa Botines, proiectata tot de Gaudi.

In Saptamana Pastelui, turistii pot lua parte la procesiunile ceremoniale Pasos si la traditiile religioase, care au fost declarate de interes turistic la nivel international.

León se poate mandri si cu o gastronomie bogata, care reprezinta un alt punct de atractie turistica. Printre specialitati amintim diferite mezeluri si renumitul botillo, un fel de mancare din intestine de porc umplute cu carne ce poate servit la El Bierzo, asezonat cu vinuri locale.

 

Harta obiective turistice Leon - Long: -5.569161, Lat: 42.597427

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Leon, atractii turistice Leon, de vizitat in Leon, obiective Leon, atractii Leon, turism Leon.