Obiective turistice Leon, de vizitat in Leon, Spania
Home / Orase / Obiective turistice Leon, Spania

Obiective turistice Leon, Spania

 
 

León este un oras atragator si plin de viata. O mare parte din centrul vechi, inconjurat de ziduri (casco viejo), este acum pietonal, iar renovarile au facut din el un loc fabulos. Cladirile istorice au fost transformate in apartamente, iar cartierul Barrio Humedo este intesat de baruri si restaurante.

Orasul a fost fondat de romani in anul 29 i. Hr, iar numele sau provine de la numele dat de romani orasului - "Legio VII".

Orasul modern se intinde spre vest de-a lungul si dincolo de malurile raului Bernesga, totusi populatia din León abia atinge 150.000 de locuitori.

León este capitala celei mai extinse provincii din intreaga regiune Castilia - León si se afla in partea de nord a Spaniei. Patrimoniului natural include Parcul National Picos de Europa, care pot fi explorat mergand pe calea raului Cares. Zona Las Médulas, un peisaj format din mine in aer liber, a fost inclus in Patrimoniului Mondial UNESCO.

Provincia León gazduieste locuri cu un bogat patrimoniu cultural, cum ar fi Ponferrada, Astorga cu Palatul sau episcopal construit de Gaudi, dar si capitala sa, León, cu catedrala si cladirea Casa Botines, proiectata tot de Gaudi.

In Saptamana Pastelui, turistii pot lua parte la procesiunile ceremoniale Pasos si la traditiile religioase, care au fost declarate de interes turistic la nivel international.

León se poate mandri si cu o gastronomie bogata, care reprezinta un alt punct de atractie turistica. Printre specialitati amintim diferite mezeluri si renumitul botillo, un fel de mancare din intestine de porc umplute cu carne ce poate servit la El Bierzo, asezonat cu vinuri locale.

 
Vizitezi Leon?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Leon

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Leon:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Leon:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Leon obiective turistice, Ce poti vizita in Leon, Top obiective Leon, Top atractii Leon, Leon locuri de vizitat, Locuri de vizitat Leon, Locuri de vizitat in Leon, Leon atractii turistice, Leon de vizitat, De vizitat in Leon, Ce vizitam in Leon, Top atractii turistice Leon, Top obiective turistice Leon, Leon ghid turistic, Calatorii in Leon.