Muzeele din Liege din Liege, obiective turistice Liege

Muzeele din Liege, Liege

Obiective turistice Liege

In Liege functioneaza 11 asezaminte muzeale foarte bogate. Vizitarea lor ar necesita un timp indelungat. Iata cateva din ele, aflate la poalele muntelui Bueren.

Musee Curtius et Musee du
Instalat in palatul din sec. 17 al unui bogat negustor de arme, Jean Curtius, muzeul expune colectii valoroase de arta mosana. De remarcat: Evangheliarul lui Notger, lucrare in fildes datand din anul 1000, decorat cu emailuri in sec. 12 si cu placi de alama adaugate mai tarziu, Timpanul lui Apolo, din piatra (sec. 12), o Fecioara, sculptata in gresie carbunoasa etc.

In aceeasi incinta, Muzeul Sticlei prezinta obiecte din sticla confectionate de-a lungul multor ani, intre care colectii de sticlarie stratificata Art Nouveau si Art Deco (Galle, Daum, Lalique s.a.) precum si lucrari ale ebenistilor locali.

Musee d'Armes
Cladire din sec. 18, fost sediu al prefecturii. Expune arme, indeosebi de foc, colectii de medalii si piese decorative.

Musee d'Ansembourg
Cladire din sec. 18, interioare rafinat decorate si exponate (tapiserii, mobilier etc.) de valoare, executate de artistii si artizanii din partea locului.

Musee de l'Art Wallon
Muzeul Artei Valone En Feronstree 86 Deschis: zilnic, 13-18h, duminica, ll-18h. inchis: luni si de sarbatori, intr-un imobil modern, numit llot Saint Georges, cu o cupola detasabila, muzeul prezinta 2500 de picturi si cateva sute de sculpturi semnate de maestri valoni din sec. 16-20, de la Henri Bles la Rene Magritte si de la Lambert Lombard la Paul Delvaux.

Musee de la Vie Wallonne
Edificiul este o fosta manastire a fratilor minoriti, cladita in piatra si caramida in sec. 17, in stilul Renasterii mosane. Este un muzeu de etnografie si folclor, de istorie a ambientului in Valonia.

La etajul II exista o colectie de cadrane solare si una de marionete.

Musee d'Art Religieux et d'Art Mosan

Muzeul de Arta Religioasa si de Arta Mosana Rue Mere Dieu 11, tot din rue du Palais. Este foarte bogat in colectii de pictura, sculptura, orfevrarie, care ilustreaza evolutia artelor pe Valea Meusei in sec. 11-16. La etaj, este prezentata si o macheta a vechii catedrale Sf. Lambert.

Bilete de avion spre Liege:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeele din Liege:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne