Obiective turistice Lillehammer, Norvegia
Home Orase Obiective turistice Lillehammer, Norvegia

Obiective turistice Lillehammer, Norvegia

 

Schiorul din stema orasului arata ca Lillehammer este de mult timp un centru popular al sporturilor de iarna.

In 1994, a intrat in atentia intregii lumi ca gazda a celei de-a XVII-a editii a Jocurilor Olimpice de Iarna, dar traditia schiului merge pana in 1206 cand mostenitorul regal, Hakon Hakonsson, a fost dus la loc sigur, peste munti, de schiori.

Cursa anuala Birkebeiner se desfasoara pe schiuri de la Rena, in Osterdalen, pana la Lillehammer, in amintirea acestui eveniment. Turistii si pictorii, deopotriva, sunt atrasi la Lillehammer de peisajul frumos si de calitatea luminii.

Orasul mai are inca un motiv de celebritate, muzeul in aer liber Maihaugen, mostenirea lui Anders Sandvig, un dentist pasionat de antichitati si cladiri vechi, care s-a stabilit aici in 1885.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Lillehammer

Tag: Obiective turistice Lillehammer, Atractii turistice Lillehammer, De vizitat in Lillehammer, Ce vizitam in Lillehammer, Top atractii turistice Lillehammer, Top obiective turistice Lillehammer, Ghid turistic Lillehammer.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne