Obiective turistice Linz, Austria
Home Orase Obiective turistice Linz, Austria

Obiective turistice Linz, Austria

 

Linz este un oras situat in nord-vestul Austriei, pe Dunare, fiind capitala Austriei Superioare (Oberösterreich). Cu o populatie de 189.355 locuitori era, la 1 ianuarie 2009, al treilea oras ca numar de locuitori din Austria. In acelasi an, a fost desemnat Capitala Europeana a Culturii.

Orasul a fost fondat de catre romani, care l-au numit Lentia. Primele mentiuni fac referire la oras ca un targ de schimb si dateaza din anul 788. Datorita situarii sale favorabile la rascrucea unor cai de comunicatie, orasul de pe Dunare a devenit, inca din secolul al X-lea, un important centru comercial. La inceput, a apartinut Bavariei Babenbergilor. In cele din urma, insa, Linzul impreuna cu Austria Superioara a intrat in posesia Casei de Habsburg, care si-a ridicat aici o resedinta.

Compozitorul Wolfgang Amadeus Mozart a scris Simfonia a 36-a (1783) in Linz pentru un concert care trebuia sa aiba loc aici. Lucrarea este astazi cunoscuta ca si Simfonia Linzului. Prima versiune a Simfoniei 1 in Do minor a lui Anton Bruckner este cunoscuta ca si versiunea Linzului.

Adolf Hitler a mers la scoala ("Fadingergymnasium") in Linz, dar a plecat inainte sa o termine, schimband scoala cu una din Steyr, din Austria Superioara.

Atractii turistice Linz

Tag: Obiective turistice Linz, Atractii turistice Linz, De vizitat in Linz, Ce vizitam in Linz, Top atractii turistice Linz, Top obiective turistice Linz, Ghid turistic Linz.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne