Bazarul turcesc din Lipova, obiective turistice Lipova

Bazarul turcesc, Lipova

Obiective turistice Lipova

Bazarul provine probabil din a doua etapa a stapanirii otomane (1613-1716). Este usor de recunoscut dupa arcadele mari, deschise pe lateral, si cele opt coloane; a fost construit in timpul ocupatiei otomane. Marimea lui, suficienta pentru a primi negustori din Moldova, Muntenia, Transilvania si Europa Centrala, demonstreaza importanta acordata acestui centru comercial.

Proportiile lui impunatoare confirma datele cuprinse in documente privind intensul schimb de produse, care a avut loc aici, intre comerciantii proveniti din cele trei tari romane si din tarile centrului Europei. Bazarul, asa cum a supravietuit pana astazi, si-a pastrat in mare masura forma fatadei de odinioara, strajuita de 8 pilastri masivi cu aspect cilindric, legati intre ei prin arcade. In centrul cladirii se gaseste un frontispiciu triunghiular, decorat cu 5 discuri ceramice figurale care par a fi de provenienta mai tarzie.

In spatele coloanelor exista un larg pasaj, unde comerciantii, potrivit datinei orientale, expuneau marfa, la indemana cumparatorilor. Incaperile bazarului, in decursul secolelor, au fost transformate si adaptate altor cerinte. Sub bazar insa se pastreaza o uriasa pivnita, folosita initial pentru magazii.

Bilete de avion spre Lipova:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Bazarul turcesc:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne