Radna din Lipova, obiective turistice Lipova

Radna

Obiectiv turistic din Lipova

numita si Lipova II, Radna este situata la nord de Mures si se concentreaza in jurul strazii Avram Iancu, care langa podul paraului Radna se largeste intr-o piata. In acest loc au cautat in repetate randuri masele de alegatori romani sa impuna alegerea unor deputati, care militau pentru revendicarile sociale si nationale. In 1848, ei l-au ales Teodor Serb. In 1872 increderea lor s-a adresat lui Alexandru Mocioni, presedintele Partidului National din Crisana si Banat. In 1906 si 1919 a candidat aici Vasile Goldis care, in 1918, a fost investit cu mandat si pentru Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia.

Tot in aceasta piata se gaseste casa (nr. 339), unde a poposit in august 1849 generalul revolutionar polonez Iosif Bem, iar cu cateva zile mai tarziu Ludovic Kossuth, asa cum arata placa comemorativa, refugiindu-se prin Orsova in Turcia, in urma inabusirii revolutiei ungare.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Lipova:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Radna:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne