Fatima din Leiria, obiective turistice Leiria

Fatima

Obiectiv turistic din Leiria

Orasul Fatima este sanctuarul cel mai important al Portugaliei, actioneaza ca un far pentru patru milioane de pelerini anual. Cu toate ca Fatima este greu de recomandat cuiva care nu este un credincios fervent - orasul este putin mai mult decat un adapost pentru pelerini, care roiesc la intamplare din 1930 el este fascinant din punct de vedere simbolic.

Basilica in stil neoclasic, sfintita in 1953, poate primi 300.000 de oameni. Multi ajung in genunchi, in timp ce altii stau de veghe la lumina lumanarilor in ajunul festivalurilor religioase. Se spune ca in 1917 trei copii care pasteau oi au fost martorii unei serii de aparitii ale Fecioarei Maria. Datele primei si ultimei aparitii, 13 mai si 13 octombrie, atrag un numar estimat de 100.000 de pelerini din toata lumea. Papa loan Paul al ll-lea a oferit Fatimei un impuls urias vizitand locul de trei ori si canonizand dot dintre copii in 2000. 0 noua basilica monumentala prinde forma acum.

 
Bilete de avion spre Leiria:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Fatima:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne