Obiective turistice Lisabona, de vizitat in Lisabona, Portugalia
Home / Orase / Obiective turistice Lisabona, Portugalia

Obiective turistice Lisabona, Portugalia

 
 

Stai pe malurile raului Tejo si savureaza aerul sarat al Atlanticului - vei avea sentimentul limpede ca te afli pe marginea Europei. Lisabona este in mare parte astfel, caracterul sau fiind influentat mai mult de coloniile de peste mari ale Portugaliei decat de vecinii europeni.

Mai presus de toate, Lisabona reprezinta o imagine arhitecturala armonioasa datorita unui cutremur devastator care, in 1755, a scuturat insasi fundatia orasului si a transformat mare parte din el in ruine, mai putin manastirea Jeronimos din secolul al 16-lea, cel mai mare monument si obiectiv turistic al Lisabonei, care a supraviatuit. Iar orasul a devenit foarte activ de atunci.

Turistii trebuie sa stie ca, la inceputul sec. XVII, obiectivul turistic cel mai significat era "Aqueduto das Águas Livres" - un apeduct construit pentru aprovizionarea Lisabonei cu apa potabila.

Inima orasulu iLisabona este „Baixa” sau "Orașul de Jos", zona unde se afla si principalele obiective turistice: Castelul São Jorge si Catedrala Santa Maria Maior. Cel mai vechi cartier al orasului este Alfama, aproape de raul Tejo.

Alte monumente si puncte turistice importante sunt Manastirea Jerónimos (Mosteiro dos Jerónimos), Turnul Belém (Torre de Belém),  care au fost inscrise in anul 1983 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Sfat: Cumpara Lisabona Card si ai acces gratuit sau redus la mai mult de 80 de muzee si obiective turistice din Lisabona. De asemenea este inclus si transportul cu metroul, autobuzele, tramvaiele si lifturile din oras.

Preturi Lisabona Card sunt:
Lisabona Card - 1 zi - 16 euro
Lisabona Card - 2 zile - 27 euro
Lisabona Card - 3 zile - 33.5 euro

Pentru copiii intre 5 si 11 ani preturile sunt reduse la 9.5 euro, 14 euro si 17 euro.

 
Vizitezi Lisabona?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Lisabona

Vacanta in Lisabona cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Lisabona:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Lisabona:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Lisabona obiective turistice, Ce poti vizita in Lisabona, Top obiective Lisabona, Top atractii Lisabona, Lisabona locuri de vizitat, Locuri de vizitat Lisabona, Locuri de vizitat in Lisabona, Lisabona atractii turistice, Lisabona de vizitat, De vizitat in Lisabona, Ce vizitam in Lisabona, Top atractii turistice Lisabona, Top obiective turistice Lisabona, Lisabona ghid turistic, Calatorii in Lisabona.