Cantonul Valais din Locarno, obiective turistice de vizitat in Locarno

Cantonul Valais, Locarno

 

Este cea mai muntoasa regiune elvetiana, cu peste 50 de varfuri care trec de altitudinea de 4.000 m, taiata pe mijloc de valea raului Ron (numit Rotten de vorbitorii de limba germana).

De la izvoare pana la varsarea in lacul Leman, raul este insotit de o sosea. Din muntii inconjuratori, numeroase vai aduc spre Ron torente, majoritatea provenite din ghetari.

Zona este animata gratie unui trafic international intens prin trecatori-le Grand St. Gotthard si Simplon. Muntii inalti, cu vaile presarate cu cabane, alcatuiesc peisaje de neuitat.

Pe de alta parte, vaile sunt propice cultivarii vitei de vie si sunt renumite pentru vinurile Fendant, Johannisberg (albe) si Dole (rosii).

Ronul, care isi are izvoarele in Ghetarul Ronului (Rhanegletscher) din apropiere de pasul Furka, curge alaturi de soseaua care trece prin valea Goms, in continuarea soselelor ce vin din trei directii: din-spre sud (Italia), dinspre est (Graubunden) si dinspre nord (Interlaken).

In valea Goms, in asezarea Niederwalden, se afla casa lui Cesar Ritz, cel care si-a inceput activitatea ca simplu chelner pentru a deveni apoi "regele proprietarilor de hoteluri si proprietarul hotelurilor pentru regi".

Mai la vale pe Ron, din localitatea Morel, se poate urca cu telefericul la Marele Ghetar Aletsch (Grosser Aletschgletscher), care ocupa o suprafata de 120 km2; lung de 24 km, gros de 800 m si, avand o inclinare usoara, se poate schia pe el tot timpul anului. Marele Ghetar Aletsch a fost trecut pe lista UNESCO a Patrimoniului natural mondial.

Vizitezi Cantonul Valais?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Vacanta in Locarno cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Ghiduri de calatorie Locarno:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Locarno:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Cantonul Valais:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!