Elveseter din Lom, obiective turistice Lom

Elveseter, Lom

Obiective turistice Lom

Intinzandu-se in umbra Galdliopiggen (2 469 m), cel mai inalt munte din Norvegia, se afla ferma Elveseter, care a gazduit turisti din 1880.

Mai recent, a fost reconstruita ca un hotel in stilul arhitectonic al vaii. Cea mai veche casa, Midgard, dateaza din 1640.

In apropiere se afla Sagasoylen, un monument inalt de 33 m, cu motive din istoria Norvegiei, dominat de imaginea lui Harald Par-Frumos pe calul sau.

De aici, pitorescul RV 55, Sognefjellsveien, continua spre Skjolden din Sogn.

Drumul a fost intretinut de fermierii din Lom si Sogn, din jurul anului 1400, astfel incat oamenii din nordul Gudbrandsdal sa poata ajunge la Bergen pentru a-si vinde produsele.

Potrivit unei evidente a traficului din 1878, 16525 de oameni si 2 658 de cai au mers peste munte in acel an. Drumul actual a fost construit in 1938.

Punctul sau cel mai inalt este la 1 440 m.

In drum spre Skjolden, pe Sognefjorden, se afla cabana turistica Sognefjell si hotelul Turtagra, un centru pentru alpinisti inca din 1888.

Bilete de avion spre Lom:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Elveseter:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne