Obiective turistice Londonderry, atractii turistice Londonderry, Traveleuropa.ro
  Orase Obiective turistice Londonderry, Irlanda de Nord

Obiective turistice Londonderry

Publicat la: 2016-03-04 de Ana-Maria Bogdana
Obiective turistice Londonderry din Irlanda de Nord

La 115 km nord-vest de Belfast, pe M2, A6 Asezat pe estuarul River Foyle, este al doilea oras ca marime (72.000 loc.) din Ulster. In sec. 5, St. Columba a intemeiat aici o manastire, pe malul apei, intr-o padure de stejari (Doire, in celta).

Londonderry, Derry, Doire sau chiar "Legenderry", asa cum a fost redenumit recent, este un centru al culturii si creativitatii. Aceasta destinatie vibranta ofera o combinatie unica intre patrimoniul cultural bogat si viata sociala rasunatoare. Orasul a fost numit si "cea mai prietenoasa destinație din nordul Irlandei ", deci turistii vor avea o primire caldurosa aici.


Abia in 1613, colonistii adusi de breslele londoneze, carora James I le daruise cetatea, ii vor spune Londonderry. Centura de ziduri (1,5 km) dateaza din acea epoca si, datorita ei, in timpul asediului (1688) trupelor catolice ale lui James II, orasul a rezistat 105 zile, fapt devenit simbolul identitatii sale protestante, in timpul revolutiei industriale, catolicii care populau cartierul sarac Bogside au devenit majoritari, in timp ce protestantii traiau in Waterside, pe malul stang al apei.

Saracia, somajul si persecutia religioasa au marcat serios populatia catolica. Nemultumirea a culminat in acea Bloody Sunday (duminica insangerata, 30 ian. 1972), cand o demonstratie pasnica a 20.000 de catolici a fost inabusita in sange de autoritati, intr-un tarziu, intelepciunea ambelor parti a biruit si, din 1998, orasul este linistit si infloritor.

Catolicii si protestantii se intalnesc pasnic in numeroasele sale centre comerciale si pub-uri. Dar segregatia religioasa (marcata de vopsirea zidurilor si de inscriptii precum "It's Derry not Londonderry") se mai mentine.

 

Harta obiective turistice Londonderry - Long: -7.308594, Lat: 54.996597

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Londonderry, atractii turistice Londonderry, de vizitat in Londonderry, obiective Londonderry, atractii Londonderry, turism Londonderry.