Big Ben din Londra, obiective turistice Londra

Big Ben

Obiectiv turistic din Londra

La Westminster s-a construit un turn cu ceas in 1288. Turnul actual a fost inaltat ca parte din proiectul lui Charles Barry de constructie a unui nou palat, dupa ce vechiul Palat Westminster a fost distrus de incendiu in noaptea de 16 octombrie 1834.

Noul Parlament a fost construit in stil neogotic. Desi Barry era arhitect-sef al Palatului, el a apelat la Augustus Pugin pentru a proiecta turnul cu ceas, turn ce se aseamana cu alte turnuri proiectate de Pugin, printre care se numara cel de la Scarisbrick Hall.

Proiectul turnului cu ceas a fost ultimul realizat de Pugin inainte de a innebuni si a muri, el insuti scriind, la momentul cand Barry a venit la el sa ia schitele: "Nu am muncit niciodata atat de mult in viata mea pentru dl. Barry caci maine ii dau toate schitele pentru terminarea turnului sau cu ceas si este frumos.”  Turnul are 96,3 m inaltime.

Primii 61 m de la baza sunt construiti din caramida invelita in calcar de Anston colorat cu nisip. Restul turnului este din fier. Turnul isi are baza pe o placa de beton patrata cu latura de 15 m si cu o grosime de 3 m, aflata la o adancime de 4 m sub pamant. Cele patru fete ale ceasului se afla la o inaltime de 55 m. Volumul interior al turnului este de 4.650 m patrati.

Desi este una dintre cele mai importante atractii turistice din lume, interiorul turnului nu este deschis vizitatorilor straini, doar cetatenii Regatului Unit putand sa aranjeze vizite (cu multe zile in avans) prin intermediul parlamentarului lor. Turnul nu are lift, astfel ca vizitatorii trebuie sa urce toate cele 334 de trepte pana la varf.

Din cauza schimbarii starii solului de la constructie (in primul rand prin constructia liniei de metrou Jubilee), turnul este usor inclinat spre nord-vest, cu aproximativ 220 milimetri la fata ceasului, aproximativ 1/250.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Transport public pentru Big Ben:
Metrou: Westminster
Preturi intrare in Big Ben:
Adulti 18 lire
Telefon Big Ben:
+44 844 847 1672
Bilete de avion spre Londra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Big Ben:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne