Bloomsbury din Londra, obiective turistice de vizitat in Londra

Bloomsbury, Londra

 

Inima acestei zone este British Museum, iar in jurul ei este frumoasa gradina construita in timpul extinderii spre vest a Londrei din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea.

In Bloomsbury Square se afla o placa comemorativa a scolii de la Bloomsbury, care a influentat decisiv gandirea artistica de la inceputul secolului al XX-lea.

Exista aici o serie de locuri asociate in special cu figuri marcante ale literaturii: Gordon Square nr. 46, unde a locuit familia Stephen, care a fondat scoala de la Bloomsbury; Russel Square, unde poetul T.S. Elliot (1888-1965) a lucrat ca redactor la Faber and Faber, la nr. 24; Brunswick Square, la nord de Guilford Stret, unde a trait in 1911 Virginia Stephen (1882-1941) impreuna cu Leonard Woolf, cu care s-a si casatorit.

Romancierul E.M. Forster a locuit la Brunswick Square nr. 24 intre 1929-1939. Fitzroy Square este locul in care au trait Virginia si Adrian Stephen (la nr. 29) din 1907 pana in 1911; aici au inceput lecturile de vineri seara impreuna cu prietenii lor de la Cambridge.

Dramaturgul de origine irlandeza. George Bernard Shaw a scris "Arms and the Man" si "Candida" (ambele in 1894) la numarul 39, unde a locuit timp de 11 ani. De Bloomsbury se mai leaga si numele lui Charles Dickens - el a locuit pe latura estica a strazii Doughty nr. 48, intr-un imobil care acum a devenit Dickens House Museum.

Aici a trait din 1837 pana in 1839, perioada in care a scris "Oliver Twist" si "Nicholas Nickelby"; din 1851 pana in 1860 a locuit in Tavistock House (la Tavistock Square), unde a scris "Casa umbrelor", "Timpuri grele", "Micuta Dorrit" si "A tale of two cities" si a inceput sa scrie "Marile Sperante".

Vizitezi Bloomsbury?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Transport public pentru Bloomsbury:
Metroul pana la Russell Square sau Euston Square
Vacanta in Londra cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Ghiduri de calatorie Londra:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Londra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Bloomsbury:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!