Bloomsbury din Londra, obiective turistice Londra

Bloomsbury, Londra

Obiective turistice Londra

Inima acestei zone este British Museum, iar in jurul ei este frumoasa gradina construita in timpul extinderii spre vest a Londrei din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea.

In Bloomsbury Square se afla o placa comemorativa a scolii de la Bloomsbury, care a influentat decisiv gandirea artistica de la inceputul secolului al XX-lea.

Exista aici o serie de locuri asociate in special cu figuri marcante ale literaturii: Gordon Square nr. 46, unde a locuit familia Stephen, care a fondat scoala de la Bloomsbury; Russel Square, unde poetul T.S. Elliot (1888-1965) a lucrat ca redactor la Faber and Faber, la nr. 24; Brunswick Square, la nord de Guilford Stret, unde a trait in 1911 Virginia Stephen (1882-1941) impreuna cu Leonard Woolf, cu care s-a si casatorit.

Romancierul E.M. Forster a locuit la Brunswick Square nr. 24 intre 1929-1939. Fitzroy Square este locul in care au trait Virginia si Adrian Stephen (la nr. 29) din 1907 pana in 1911; aici au inceput lecturile de vineri seara impreuna cu prietenii lor de la Cambridge.

Dramaturgul de origine irlandeza. George Bernard Shaw a scris "Arms and the Man" si "Candida" (ambele in 1894) la numarul 39, unde a locuit timp de 11 ani. De Bloomsbury se mai leaga si numele lui Charles Dickens - el a locuit pe latura estica a strazii Doughty nr. 48, intr-un imobil care acum a devenit Dickens House Museum.

Aici a trait din 1837 pana in 1839, perioada in care a scris "Oliver Twist" si "Nicholas Nickelby"; din 1851 pana in 1860 a locuit in Tavistock House (la Tavistock Square), unde a scris "Casa umbrelor", "Timpuri grele", "Micuta Dorrit" si "A tale of two cities" si a inceput sa scrie "Marile Sperante".

Transport public pentru Bloomsbury:
Metroul pana la Russell Square sau Euston Square
Bilete de avion spre Londra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Bloomsbury:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne