Cartierul City din Londra, obiective turistice de vizitat in Londra

Cartierul City, Londra

 

Numit si "Mila Patrata", este considerat inima financiara a capitalei si este dedicat aproape in intregime comertului. Fiind un amalgam interesant si uneori chiar obositor de arhitectura georgiana si victoriana, precum si modernista, zona City este un loc foarte bun pentru plimbari - nu este cea mai linistita zona a Londrei, insa multele ei biserici ce dateaza din secolul al XVII-lea ofera adevarate oaze de liniste.

Mila Patrata acopera o suprafata aproximativ egala cu aceea a orasului fortificat Londinium, intemeiat de romani pe malurile Tamisei la putin timp dupa sosirea lor in Bretania, in anul 43 d.Hr. Era cel mai inalt punct in care puteau ajunge navele la flux si totodata primul loc in care putea fi construit un pod, in amonte de estuar.

Londinium si-a revenit repede dupa distrugerea sa, in anul 60 d.Hr., de catre rebelii din tribul iceni condus de regina Boudicca, devenind, in scurt timp, principalul port si cea mai mare intersectie de drumuri din Britania Romana. Granitele orasului nu s-au extins dincolo de zidurile romane decat dupa cucerirea normanda, cand a inceput o deplasare gradata catre vest.

Reconstructia condusa de regele Charles al II-lea a fost urmata de doua dezastre care au lovit Londra, la mica distanta in timp unul de celalalt. Marea Ciuma din 1665 a ucis un sfert din locuitorii capitalei, iar in anul urmator, Marele Incendiu a distrus nu mai putin de patru din cinci case.

Aceasta tragedie nu a fost lipsita insa si de consecinte pozitive, focul curatind cateva zone intesate de case insalubre si prost intretinute ce reprezentau adevarate focare de infectie. Totodata, incendiul a reprezentat o ocazie - pentru Sir Christopher Wren in special - de a construi un oras-mai modern, folosind cu precadere piatra ca material de constructie, intr-un stil puternic influentat de curentul baroc.

Catedrala St. Paul este piesa cea mai de pret a renasterii City-ului londonez din secolul al XVII-lea, dar plimbarea prin City te va purta printre multe comori arhitecturale de dupa incendiu, la fel ca si printre bijuterii medievale care au supravietuit focului, bombardamentelor de pe vremea razboiului si dezvoltatorilor moderni.

Vizitezi Cartierul City?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Vacanta in Londra cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Londra:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Londra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Cartierul City:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!