Muzeul Madame Tussaud's din Londra, obiective turistice de vizitat in Londra
Home / Orase / Obiective turistice Londra / Muzeul Madame Tussaud's

Muzeul Madame Tussaud's , Londra

 

Muzeul Madame Tussaud, faimos pe plan mondial pentru figurinele din ceara care imita foarte bine diferitele personalitati ale lumii, este una dintre cele mai populare atractii turistice din Londra si este usor de spus de ce.

Figurinele constant actualizate din lista celor mai bogati si mai celebri, vechi sau moderni, fac dintr-o simpla vizita la Muzeul Madame Tussaud o experienta memorabila pentru vizitatorii din intreaga lume.

Istoria atractiilor muzeului Madame Tussaud este una bogata si fascinanta, inceputa la Paris, inca din 1770. Aici a invatat Madame Tussaud sa modeleze primele ei chipuri de ceara, ca nimeni altcineva, indrumata de mentorul ei, doctorul Philippe Curtius. La varsta de 17 ani, la Palatul Versailles de langa Paris, ea a devenit tutorul surorii regelui Ludovic al XVI-lea, in materie de arte frumoase.

In timpul Revolutiei Franceze, pentru a-si demonstra supunerea fata de nobilii francezi, este obligata sa modeleze chipuri mortuare pentru condamnatii la moarte. Madame Tussaud soseste in Marea Britanie la inceputul secolului al XIX-lea, impreuna cu cateva modele revolutionare de ceara, infatisand personalitati si eroi ai vremii.

Favoritele actuale ale turistilor sunt modelele reprezentandu-i pe Kylie Minogue, intr-o postura provocatoare tipica si pe Samuel L. Jackson sau Julia Roberts, ale caror priviri staruitoare si patrunzatoare, sunt la fel ca si pe micile sau pe marile ecrane.

In afara de prezentarea obiectelor de ceara, exista si altfel de activitati in cadrul Muzeului Madame Tussaud din Londra, care si-au castigat faima in timp, precum legendara camera a groazei (Chamber of Horrors in limba engleza), care a furnizat o viziune infricosatoare asupra lumii criminale de peste 200 de ani.

Alte atractii principale sunt Grand Hall, camera care cuprinde capete regale din toate lumea, in functie de perioada in care au condus, incluzand-o aici si pe regina Angliei, Elisabeta a II-a si Spirit of London, unde veti fi plimbati printre peisaje, sunete si mirosuri ale capitalei Regatului Unit intr-o perioada de 400 de ani.

Vizitezi Muzeul Madame Tussaud's ?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Transport public pentru Muzeul Madame Tussaud's :
Metroul pana la Baker Street
Preturi intrare in Muzeul Madame Tussaud's :
Adulti 30.00 lire, redus 25.80 lire
Program Muzeul Madame Tussaud's :
difera, in functie de perioada din an, in general de la 09:00 sau 09:30 la 17:30 sau 18:00.
Telefon Muzeul Madame Tussaud's :
+44 (0) 871 894 3000
Site oficial Muzeul Madame Tussaud's :
www.madametussauds.com/London
Vacanta in Londra cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Ghiduri de calatorie Londra:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Londra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul Madame Tussaud's :
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!