Muzeul Victoria & Albert din Londra, obiective turistice Londra

Muzeul Victoria & Albert , Londra

Obiective turistice Londra

"Bine ati venit in cel mai mare muzeu de arta decorativa din lume" scrie pe brosura de la Muzeul Victoria si Albert, si asta rezuma oarecum totul despre institutia britanica cunoscuta sub denumirea de Muzeul Victoria si Albert. De-a lungul celor 10 km de galerii ale acestui muzeu labirintic exista probabil cate o mostra din absolut orice forma de arta aplicata cunoscuta de om.

Viziunea printului Albert legata de Marea Expozitie din 1851 - aceea de a-i inspira pe britanicii obisnuiti prin inlesnirea accesului la dovezi de excelenta provenind din toate colturile lumii - a dus la intemeierea V si A, una dintre cele mai bogate si eclectice colectii din lume.

Tipic pentru colectiile variate, istete, ironice si cu accente imperialiste de la V si A este si "Tippoo's Tiger", sculptat in jurul anului 1790 pentru sultanul Tipu, Tigrul de Mysore - el a fost ucis de britanici in Batalia de la Seringapatam, in 1799.

Exista o oarecare logica in amplasarea exponatelor, cu o diviziune intre Arta si Design, pe de o parte, si Materiale si Tehnici, pe de alta parte. Prima se afla mai ales pe etajele A, Lower A, B si C; cea din urma se afla pe C si D. Mai exista aici si Henry Cole Wing, cu sase niveluri ocupate de picturi, schite, fotografii si afise, si micuta Frank Lloyd Wright Gallery.

Ca parte dintr-un amplu proces de transformare, V si A si-a reinventat intreaga sectiune denumita British Galleries si a deschis niste expozitii superbe de ceramica, artefac-te medievale, picturi si sculpturi, si galeria de arta islamica Jameel. O alta sectiune care nu trebuie ratata este Costume Collection (Colectia de costume).

Transport public pentru Muzeul Victoria & Albert :
Metroul pana la South Kensington
Preturi intrare in Muzeul Victoria & Albert :
Intrarea libera
Program Muzeul Victoria & Albert :
Zilnic intre 10.00 am si 17.45 pm
Telefon Muzeul Victoria & Albert :
+44 (0)20 7942 2000
Site oficial Muzeul Victoria & Albert :
Londra
Bilete de avion spre Londra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul Victoria & Albert :
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne