O plimbare prin City din Londra, obiective turistice Londra

O plimbare prin City, Londra

Obiective turistice Londra

De la stalpul Monumentului, traseul duce spre inima financiara a capitalei, cu ale sale Bank of England si Stock Exchange, trecand pe langa trei biserici si marea Catedrala St. Paul catre Fleet Street si Inns of Court.

Plimbarea incepe de la statia de metrou de langa Monumentul din piatra Portland de 6 m inaltime, ce are in varf o minunata flama de aur Se ridica la 61 m deasupra brutariei de pe Pudding Lane, locul din care a pornit Marele Incendiu al Londrei din 2 septembrie 1666.

Focul a scapat de sub control timp de patru zile, transformand in scrum 13.200 de case medievale, construite foarte aproape una de cealalta, si 89 de biserici, printre care si vechea Catedrala St Paul.

Mergi pe Fish Street si fa dreapta pe Eastcheap. la-o apoi la stanga pe Philpot Lane, traverseaza Fenchurch Street, iar apoi mergi de-a lungul Lime Street; fa stanga prin Beehive Passage.

Leadenhall Market, aflata pe stanga, este un labirint de strazi intortocheate pline de magazine de cadouri si delicatese, pub-uri si restaurante sic. Din Leadenhall Place poti vedea ciudata Lloyd's Building (construita in 1986 dupa un proiect de Richard Rogers, arhitectul centrului Pompidou din Paris), cu lifturi ce "forfotesc" ca niste insecte-robot pe zidurile sale metalice stralucitoare. Unora le place, altora nu.

Fa stanga de-a lungul Leadenhall Place catre Gracechurch Street; ia-o la dreapta, traverseaza Cornhill, apoi mergi spre vest pe Threadneedle Street. Aici este inima financiara a Londrei. Pe dreapta, vei vedea cladirile noi ale Stock Exchange (Bursa din Londra), apoi stalpii impresionanti ai maretei Old Lady of Threadneedle Street, Bank of England, infiintata in 1694, cu al ei Bank of England Museum (metrou: Bank).

In spate, pe stanga, se afla ingusta Lombard Street, plina de indicatoare complicate - un centru bancar inca de pe vremea normanzilor, cand camatari din Lombardia si-au deschis aici puncte de lucru.

Traverseaza pe la capatul lui Lombard Street si ia-o pe a doua strada la stanga, pe Walbrook, catre St. Stephen Walbrook (1672-1679). Construita de Wren, biserica este un lacas linistit realizat din piatra, cu un dom bogat ornamentat, cu un altar masiv sculptat de Henry Moore (1898-1986).

Mergi de-a lungul Bucklersbury, apoi ia-o la stanga pe Poultry; fa dreapta si mergi spre nord pe King Street pana pe Gresham Street. Aici se afla Biserica St. Lawrence Jewry, ce conti-ne un portret pe sticla al lui Wren, si Guildhall, cu turle si spirale (metrou: Bank, St. Paul's), in a carei Sala Mare se afla monumentele lui William Pitt, Lord Nelson, Ducele de Wellington si Sir Winston Churchill.

De la Guildhall, mergi spre vest pe Gresham Street pana la intersectia cu Aldersgate Street. Pe dreapta se afla St. Botolph Church, construita in stil georgian, cu un tavan zugravit cu maiestrie si picturi pe sticla infatisandu-l pe John Wesley predicand.

De la biserica, mergi spre sud de-a lungul St. Martins-Le-Grand si New Change catre Catedrala St. Paul.

De la latura vestica a catedralei, mergi de-a lungul Ludgate Hill, apoi pe Fleet Street (candva, aici era centrul presei britanice); fa dreapta pe Hind Court catre Gough Square. Dr. Johnson House O (metrou: Temple, Blackfriars) este locul in care Samuel Johnson (1709-1784) a compilat "Dictionary of the English Language" (1755); sunt expuse aici schite si picturi realizate de Johnson si biograful sau, James Boswell (1740-1795).

Intoarce-te pe Fleet Street, traverseaza si ia-o spre dreapta; treci de Cock Tavern si ia-o spre stanga prin pasajul Temple Bar. In Evul Mediu timpuriu, Temple O (metrou: Temple) era cartierul general al Cavalerilor Templieri. Aici, intr-un labirint de alei si spatii verzi, se afla Societies of the Middle si Inner Temples, unde studentii la Drept invata pentru admiterea in Barou.

Intoarce-te din nou pe Fleet Street, traverseaza si mergi spre stanga pe langa Royal Courts of Justice, apoi ia-o spre dreapta pentru a ajunge pe scurtatura la St. Clement's Lane. Traverseaza Portugal Street si continua drumul pe Clement's; fa stanga pe Portsmouth Street, vizavi de micul Old Curiosity Shop (despre care se spune ca l-a inspirat pe Dickens).

La capatul strazii se afla Lincoln's Inn Fields, locul in care erau decapitati si sfasiati in bucati condamnatii. Pe partea opusa, spre nord, se afla Sir John Sloane Museum ©, una dintre marile comori ascunse ale Londrei.

Intra in Lincoln's Inn (metrou: Chancery Lane), aflat pe latura estica a pietei. Aici, in cel mai vechi dintre cele patru Inns of the Court, se afla mai multe case din secolul al XVII-lea. Sala Mare are picturi pe sticla si un acoperis sustinut de traverse imense. intoarce-te in coltul din nord-vest al Lincoln's Inn Fields; fa apoi dreapta pentru a ajunge la statia de metrou Holborn.

Bilete de avion spre Londra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa O plimbare prin City:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne