O plimbare prin Knightsbridge si Kensington din Londra, obiective turistice Londra
Home Orase Obiective turistice Londra O plimbare prin Knightsbridge si Kensington

O plimbare prin Knightsbridge si Kensington

Obiectiv turistic din Londra

Acest traseu include trei mari muzee, magazinul Harrod's cu produsele sale seducatoare, Hyde Park si Kensington Gardens si resedinta regala de la Kensington Palace. Un plan bun ar fi sa aloci o zi intreaga pentru aceasta plimbare si sa alegi sa vizitezi doar unul dintre cele trei muzee, lasandu-le pe celelalte doua pentru o alta zi.

Imediat ce iesi din statia de metrou Knightsbridge I pe Brompton Road, vei vedea in dreapta ta magazinul Harvey Nichols. Fa stanga pe Brompton Road si la 300 m in fata ta vei vedea emporiumul Harrod's, luminat ca-n povesti. Iesi din magazin pe usa principala, fa stanga pe Brompton Road, unde vei vedea vitrine de magazine pe toata lungimea strazii, pana la Brompton Oratory (metrou: South Kensington) pe dreapta, cu domul sau cenusiu care se ridica deasupra porticului masiv sprijinit de coloane.

Inauntru, sub arcuri, se odihnesc ingeri in panzeturi complicate, iar in semiintuneric stau, la mare distanta de locul lor de origine, Catedrala Siena, 12 statui de marmura reprezentandu-i pe apostoli. Oratoriul a fost inaugurat in 1884, iar domul si fatada au fost adaugate in ultimul deceniu al secolului al XIX-lea.

Cladirea a fost construita ca o reactie la marea renastere a catolicismului englez din timpul epocii victoriene, in al patrulea deceniu al secolului al XVII-lea, cu ajutorul influentului academician de la Oxford, vicar si teolog John Henry Newman.

Fa dreapta de-a lungul Thurloe Place pentru a ajunge la intrarea grandioasa in Victoria Albert Museum pe Cromwell Road.

Daca te poti smulge din mrejele sale, iesi spre Exibition Road si vei gasi, vizavi, intrarea catre Earth Galleries ale National History Museum. Pe dreapta, la aproape 200 m spre nord pe Exhibition Road se afla Science Museum.

Dupa ce arunci o privire in unul sau mai multe dintre aceste muzee minunate, continua-ti drumul pe Exhibition Road, fa stanga pe Prince Consort Road pe langa Imperial College (pe care se afla inscriptia "Royal School of Mines") si The Royal College of Music.

Museum Instruments (Muzeul este deschis publicului in intervalul 2:00 - 4:30 p.m, metrou: South Kensington) este plin de creatii ciudate: o flasneta pariziana frumos incrustata, un ophicleide (un saxofon primitiv datand din 1842) si o serie de viori, laute, lire si chitare.

Traverseaza Consort Road si urca treptele pana la Great Exhibition Memorial. Acesta celebreaza initiativa printului Albert de a organiza "Great Exhibition of the Work and Industry of AII Nations", tinuta in 1851 in Hyde Park in imensa sala din otel si sticla numita Crystal Palace.

Treci de eliptica Royal Albert Hali, construita in 1871, cu frizele ei ce infatiseaza scene din istoria si viata cotidiana a Marii Britanii, iar apoi traverseaza Kensington Gore pentru a ajunge la Albert Memorial, construit in 1861.

Mergi pana dupa Albert Memorial si ia-o la stanga pe Flower Walk - unde e foarte frumos pe tot timpul anului datorita rasadurilor de flori care o incadreaza. Hyde Park face parte din terenul care a fost trecut in proprietatea Westminster Abbey de catre Henric al VIII-lea in timpul Reformei.

Serpentine Lake - care separa Hyde Park de Kensington Gardens - este acum locul favorit al celor pasionati de plimbarile cu barca. Pe latura sa sudica se afla monumentul inaugurat in 2004 in cinstea memoriei Dianei, printesa de Wales.

Un ocol prin coltul nord-vestic al parcului te va duce in Speaker's Corner, faimos pentru oratorii ocazionali care vin aici pentru a-si prezenta opiniile.

Continua-ti plimbarea pana la Kensington Gardens, unde se afla faimoasa statuie a lui Peter Pan, iar in capatul vestic al parcului mergi pe poteca Broad, pe langa Round Pond, pentru a ajunge la Palatul Kensington.

De la palat, mergi pe Palace Avenue pentru a iesi din Hyde Park pe High Street Kensington, apoi fa dreapta pentru a ajunge la statia de metrou High Street Kensington.

 
Bilete de avion spre Londra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa O plimbare prin Knightsbridge si Kensington:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne