Palatul Buckingham din Londra, obiectiv turistic Londra - TravelEuropa.ro

Palatul Buckingham

Obiectiv turistic Londra

Celor din familia regala nu prea le pasa de palatul Buckingham, astfel incat exista o vorba: ei par mult mai fericiti la Windsor, Sandringham sau Balmoral. Casa originala Buckingham a fost construita in 1703 pentru ducele de Buckingham, intr-o zona care la acea vreme era rurala, insa a suferit transformari profunde de-a lungul timpului.

Palatul pe care il vezi astazi a fost construit in anii 20 si este resedinta regala oficiala din Londra a Casei Regale, a carei prezenta este simbolizata prin arborarea Steagului regal, adus aici de regele George al III-lea in 1762. John Nash a condus lucrarile de extindere a palatului in 1820 pentru George al IV-lea, dar a fost concediat atunci cand s-a dovedit ca planurile sale erau prea costisitoare. In 1837, la inceputul domniei reginei Victoria, devine resedinta suveranului, fiind ales in detrimentul St James Palace.

Din cele 661 de camere, 19 sunt deschise publicului pe timpul verii, masura fiind luata initial pentru a sustine reparatiile de la Castelul Windsor dupa incendiul care a avut loc in 1992. Acest aranjament a fost reevaluat ulterior, insa cel mai probabil va functiona in continuare.

Poti vedea Grand Hali, decorata in rosu si auriu, cu scarile curbate si domul stralucitor proiectate de Nash; Picture Gallery, cu arcadele sale, in care se afla o colectie bine gandita a Marilor Maestri; Camera Tronului, cu tavanul aurit; somptuoasa State Dinning Room si alte camere de ceremonii.

Alte atractii, pe langa acestea, sunt Royal Mews cu colectia sa de trasuri si masini oficiale si colectia de arta a reginei, prezentata intr-o serie de expozitii temporare in Queen's Gallery. Una dintre atractiile care nu au incetat niciodata sa piarda interesul din partea publicului este Schimbarea Garzilor Regale (11:30 a.m. zilnic aprilie - inceputul lui iulie, din doua in doua zile din iulie pana in martie), cand gardienii imbracati in uniforme rosii, cu caciuli negre inalte, marsaluiesc prin fata palatului.

Transport public pentru Palatul Buckingham :

Metrou: Victoria sau Green Parksai St James's Park

Preturi intrare in Palatul Buckingham :

Adult 19 lire, redus 17.50 lire

Program Palatul Buckingham :

Zilnic intre 9.30am si 7pm

Telefon Palatul Buckingham :

020 7766 7300

Site oficial Palatul Buckingham :

www.royal.gov.uk

Bilete de avion spre Londra:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Palatul Buckingham :

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Londra:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne