Palatul Kensington din Londra, obiective turistice de vizitat in Londra

Palatul Kensington , Londra

 

Kensington Palace este cunoscut in toata lumea ca fiind casa londoneza a cuplului regal Charles si Diana, Printul si Printesa de Wales, aceasta pana la divortul lor din 1991, iar dupa aceea ca resedinta Dianei.

Palatul a devenit un fel de altar dupa moartea printesei in 1997, la portile lui putand fi vazute deseori flori aduse drept omagiu. Transformata din casa de ceremonii in palat de Sir Christopher Wren intre anii 1689 si 1696, cladirea a fost martora a trei secole de istorie regala.

Pana la mutarea lui George al III-lea in Palatul Buckingham, aceasta era principala resedinta regala din Londra. William al III-lea si Mary a II-a au fost cei care au comandat transformarea sa, iar Wren a organizat cuplului doua aripi diferite, cu intrari separate.

In secolul al XVIII-lea, in cladire au fost amenajate apartamente oficiale impunatoare, cu picturi murale superbe si tavane pictate de William Kent, cu o colectie impresionanta de portrete regale si un set superb de mobilier clasic.

Acestea sunt doar o parte dintre lucrurile care au pus acest traseu pe lista celor mai puternice atractii turistice ale Londrei; cealalta parte consta intr-o colectie de rochii, costume si uniforme de Curte din anii 1760 pana in zilele noastre.

Pe 20 iunie 1837, printesa Victoria, in varsta de 18 ani, a fost trezita din somn dimineata devreme pentru a fi anuntata ca unchiul ei, William al IV-lea, a murit si ca ea a devenit suveran. Langa Palatul Kensington, fata in fata cu Round Pond, se afla o statuie impresionanta a figurii inocente si dragalase a regi-nei-copil.

Te poti plimba prin gradina palatului, apoi poti lua ceaiul in sera de portocali din apropiere, care a fost proiectata de Nicholas Hawksmoor, discipolul lui Wren, si decorata de sculptorul originar din Rotterdam Grinling Gibbons.

Vizitezi Palatul Kensington ?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Transport public pentru Palatul Kensington :
Metrou Queensway; High Street Kensington; Notting Hill Gate
Preturi intrare in Palatul Kensington :
Adulti 15 lire, redus 13.50 lire
Program Palatul Kensington :
Zilnic intre 10:00 AM - 06:00 PM
Telefon Palatul Kensington :
+44 (0)20 3166 6000
Site oficial Palatul Kensington :
www.hrp.org.uk
Vacanta in Londra cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Ghiduri de calatorie Londra:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Londra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Palatul Kensington :
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!