Tate Britain din Londra, obiective turistice de vizitat in Londra

Tate Britain , Londra

 

Fosta Tate Gallery, asezata pe malul tamisei la Millbank, afost un cadou oferit natiunii de producatorul victorian de zahar Sir Henry Tate (1819-1899). Aici se afla cele mai frumoase picturi britanice de la epoca Tudorilor pana in secolul al XX-lea.

Pe celalalt mal al fluviului se afla Tate Modern, ce gazduieste o colectie eclectica si adesea neconventionala de picturi si sculpturi moderne din toata lumea.

Tate Britain detine colectia completa de lucrari semnate de J.M.W. Turner. Pe langa celebrele picturi in ulei, aici sunt expuse si scrisori, schite si o fascinanta colectie de carnete de note ale artistului.

Cea mai mare parte a operelor este expusa la parter in ordine cronologica, incepand cu secolul al XVI-lea si pana in zilele noastre. Expozitiile se rotesc anual, dand astfel galeriei posibilitatea de a expune cat mai multe din colectiile pe care le detine.

Expozitiile cuprind portretistica bogat nuantata specifica secolului al XVII-lea, peisagistica secolelor al XVII-leasi al XLX-lea, colectii cuprinzatoare de prerafaelisti, impresionisti si lucrari din secolul al XX-lea de Pablo Picasso, Auguste Rodin, David Hockney si altii.

Amenajata in fosta Centrala Electrica Victorian Bankside, ce a trecut printr-o transformare uluitoare, Tate Modern este una dintre cele mai importante galerii de arta din lume.

Ea detine lucrari de arta internationale din secolul al XX-lea, inclusiv lucrari de Matisse, Picasso, Pollock si Warhol. Controversatul premiu anual Turner (care in 2006 ajunsese la valoarea de 40.000 de lire sterline) starneste de fiecare data dezbateri aprinse despre natura artei.

Vizitezi Tate Britain ?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Transport public pentru Tate Britain :
Metrou Southwark sau Blackfriars
Preturi intrare in Tate Britain :
Intrarea libera
Program Tate Britain :
Zilnic intre 10.00 am si 18.00 pm
Telefon Tate Britain :
+44 20 7887 8888
Site oficial Tate Britain :
www.tate.org.uk
Vacanta in Londra cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Londra:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Londra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Tate Britain :
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!