Tower Bridge din Londra, obiective turistice de vizitat in Londra

Tower Bridge, Londra

 

Tower Bridge este un pod peste Tamisa situat in Londra. Podul a fost construit intre anii 1888 - 1894 si leaga partea de sud cu nordul orasului. Lungimea totala a podului este de 244 m, inaltimea pilierilor atinge 65 m.

Tower Bridge a fost proiectat in stilul neogotic de Horace Jones. Pe malul de nord al Tamisei se afla Turnul Londrei (Tower of London) si Saint Katharine Docks. Pe malul de sud se gaseste City Hall. Frecvent turistii confunda Tower Bridge cu Podul Londrei (London Bridge), care este podul urmator pe directia sensului de curgere a Tamisei.

O legenda urbana spune ca in anul 1968, Robert McCulloch, cel care a cumparat London Bridge si l-a reconstruit in Lake Havasu, a crezut ca a cumparat Tower Bridge. Acest zvon a fost infirmat de McCulloch si de Ivan Luckin, cel care a vandut podul.

Tower Bridge este in acelasi timp un pod mobil si un pod suspendat. Podul are doua turnuri care sunt legate intre ele la nivelul superior prin pasarele, care au rolul de a se opune fortelor orizontale exercitate de sectiunile suspendate ale podului de pe partile dinspre uscat ale turnurilor.

Componentele verticale ale fortelor din sectiunile suspendate si reactiile verticale ale celor doua pasarele sunt suportate de cele doua turnuri robuste. Pivotii pentru basculare si masinile necesare deschiderii podului sunt adapostite la baza fiecarui turn.

Culoarea actuala a podului dateaza din 1977 cand a fost vopsit in rosu, alb si albastru in onoarea Reginei Elisabeta a II-a, cu prilejul celei de-a 25-a aniversari a urcarii pe tron. Culoarea originala a fost maro ciocolatiu.

Vizitezi Tower Bridge?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Transport public pentru Tower Bridge:
Metroul pana la Tower Hill
Preturi intrare in Tower Bridge:
8 Lire pret intreg, 5,5 lire pret redus. Cumpara online aici!
Telefon Tower Bridge:
Informatii: +44 (0) 20 7403 3761
Email: enquiries@towerbridge.org.uk.

Site oficial Tower Bridge:
www.towerbridge.org.uk
Vacanta in Londra cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Londra:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Londra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Tower Bridge:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!