Podul Capelei din Lucerne, obiective turistice Lucerne

Podul Capelei

Obiectiv turistic din Lucerne

Kappelbriicke Podul de lemn este unul dintre cele mai frumoase din toata Elvetia si un simbol al orasului. Cu o lungime de 200 m, a fost construit in prima jumatate a sec. XIV, in diagonala peste raul Reuss, ca parte a fortificatiilor orasului. A fost numit astfel dupa capela Sf. Petru din apropiere.

In secolul al XVII-lea i s-au adaugat picturi care ilustreaza istoria locala si elvetiana, dar si biografiile sfintilor Mauriciu si Leger (Leodegar) - sfintii patroni ai orasului.

Picturile, de forma triunghiulara, sunt montate in unghiul pe care il fac cele doua pante ale acoperisului podului.

Distrus aproape in intregime de un incendiu pe 18 august 1993, a fost refacut in numai opt luni, recapatandu-si aspectul initial. Podul este flancat de tumul numit Wasser-turm. Acesta, cu o inaltime de 35 m, a fost construit in jurul anului 1300 ca parte a fortificatiilor orasului.

De-a lungul timpului a servit ca arhiva, trezorerie, inchisoare si camera de tortura. Podul Capelei este emblema orasului Lucerne si monumentul cel mai fotografiat din Elvetia.

 
Bilete de avion spre Lucerne:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Podul Capelei:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne