Obiective turistice Luxemburg, de vizitat in Luxemburg, Luxemburg
Home / Orase / Obiective turistice Luxemburg, Luxemburg

Obiective turistice Luxemburg, Luxemburg

 
Vacanta in Luxemburg?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Luxemburg este capitala Marelui Ducat al Luxemburgului, una din cele trei capitale ale Uniunii Europene. Situat la confluenta raurilor Alzette si Petrusse, orasul este un important centru bancar si administrativ. Printre industriile bine dezvoltate se gasesc cea a fierului, a otelului, a mobilei, a bunurilor din piele, a textilelor, a berii si a mancarii.

Din motive de amplasare si geografie, Luxemburg a fost in istorie un loc de o importanta strategica militara mare. Orasul s-a dezvoltat in jurul unui castel de pe Bock, din secolul X. Mai tarziu, in secolul XIV a fost fortificat. Aceste fortificatii au ramas pana ce citadela a fost demolata in 1867, cand Ducatul Luxemburgului a obtinut independeta si si-a asumat neutralitatea. Aceasta neutralitate a fost neglijata de catre Germania cu ocazia primului si celui de al doilea razboi mondial, cand Luxemburgul a fost invadat.

Orasul Vechi Luxemburg adaposteste: Piata Armelor - piata animata, ocupata vara de cafenele, dominata de Palatul Municipal, Piata Wilhelm, unde se afla Primaria din anul 1830 si statuia marelui duce de Luxemburg, Wilhelm II al Olandei, Platoul Sf. Spirit - punct de belvedere, Monumentul Solidaritatii Nationale, Bock - stanca pe care a fost construit primul castel al ducatului, fortificatiile si cazematele, Turnul Iacob, statuia lui Goethe, cladirea Consiliului de la Corniche - marginit de case nobiliare, se afla pe marginea vechilor fortificatii si mai este numit "cel mai frumos balcon al Europei".

 

De vizitat in Luxemburg

Luxemburg obiective turistice, Ce poti vizita in Luxemburg, Top obiective Luxemburg, Top atractii Luxemburg, Luxemburg locuri de vizitat, Locuri de vizitat Luxemburg, Locuri de vizitat in Luxemburg, Luxemburg atractii turistice, Luxemburg de vizitat, De vizitat in Luxemburg, Ce vizitam in Luxemburg, Top atractii turistice Luxemburg, Top obiective turistice Luxemburg, Luxemburg ghid turistic, Calatorii in Luxemburg.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne