Cabo Girão din Madeira, obiective turistice Madeira

Cabo Girão

Obiectiv turistic din Madeira

Este una dintre cele mai inalte stanci de langa ocean din lume, fiind la 590 de metri deasupra nivelului marii. De fapt, in anumite brosuri turistice este mentionat faptul ca este a doua cea mai inalta stanca din Europa, insa in realitate exista cel putin cinci stanci mai inalte: Hornelen este la 860 de metri, Cape Enniberg la 750 de metri, Vixia Herbeira la 613 de metri, Preikestolen la 604 de metri si Slieve League la 601 de metri.

Cabo Girão este un punct popular din care se poate admira Coasta Atlanticului, mai ales dupa ce aici a fost instalata o podea din sticla. Locatia este si un punct de intalnire popular printre excursionisti. Stanca se afla la mai putin de doi km vest de Camara de Lobos.

Sub stancile abrupte se afla domenii terasate (Fajãs de Cabo Girão), care la un moment puteau fi accesate doar cu barca. In august 2003, pe stanca a fost instalata o masina de cablu pentru a permite fermierilor sa ajunga la aceste terenuri joase.

 
Bilete de avion spre Madeira:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Cabo Girão:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne