Obiective turistice Madeira, de vizitat in Madeira, Portugalia
Home / Orase / Obiective turistice Madeira, Portugalia

Obiective turistice Madeira, Portugalia

 
 

Cunocuta la nivel mondial ca taramul primaverii eterne sau Perla Atlanticului, Madeira este unul dintre cele mai intrigante avanposturi ale Portugaliei. Asezat in partea estica a Atlanticului, acest arhipelag se intinde mai aproape de Maroc decat de Portugalia, iar aceasta latitudine sudica ofera un climat cald, subtropical, care ajuta ca insula sa fie o destinatie de vacanta populara pe tot cuprinsul anului.

Vremea placuta a Madeirei a ajutat la transformarea acestei insula vulcanice aspre intr-o gradina mare si inverzita - un depozit botanic de ale carui splendori naturale si incredibile privelisti s-au bucurat calatorii de cand a fost descoperita in secolul al XV-lea.

Varful unui lant muntos de sub apa este parte a unui arhipelag, denumit de asemenea Madeira, care cuprinde Porto Santo, llhas Desertas si llhas Selvagens. Madeira este cea mai mare insula, cu o arie de 740 km. patrati si o populatie de aproximativ 300.000 de oameni.

Porto Santo a fost prima insula descoperita din arhipelag de catre exploratorii portughezi. In 1418, Joao Vaz Teixeira, conducand o expeditie pentru explorarea coastei vest-africane, a cautat adapost pe aceasta portiune de pamant mica, dar neintrerupta cand vantul i-a indepartat de la traseu. S-au intors doi ani mai tarziu si au gasit insula principala, pe care au botezat-o llha Madeira (Insula de Lemn) datorita padurii dese care o acopera.

Padurile au fost incendiate pentru a curata terenul in vederea construirii de asezari, iar cenusa rezultata si solul vulcanic de dedesubt s-au dovedit fertile pentru vita-de-vie si trestia-de-zahar care au fost introduse. Sclavii au fost importati pentru a nivela pantele abrupte ale dealurilor si pentru a sapa o retea extinsa de canale de irigatie - celebrele levada. Capitala, Funchal, s-a dezvoltat curand ajungand un port de escala pentru vasele transatlantice.

In timpul secolului al XVII-lea, Madeira a abandonat zaharul in favoarea fabricarii vinului, punand bazele unui comert care inca infloreste si azi. Caracteristicile unice ale vinului madeirean rezulta dintr-un proces de maturare lung si la caldura. Acesta a fost descoperit printr-un accident cand s-a observat ca incarcatura butoaielor de vin trimise ca balast in calatoriile lungi pe mare spre tropice era de fapt imbunatatita de calatorie.

Clima blanda a insulei a atras un numar crescator de vizitatori bogati in secolul al XIX-lea - in particular cetatenii britanici avuti, care se bucurau de oprirea in acest loc, in drumul lor catre sau dinspre colonii. Celebrul Reid's Hotel al Funchalului s-a deschis in 1891 pentru a avea grija de aceasta piata in crestere. Vizitatorii britanici au introdus, de asemenea, mestesugul brodarii si fabricarea mobilei tapitate.

Turismul inca reprezinta suportul economic al Madeirei, cu toate ca actuala strategie este de a incerca si de a schimba imaginea binevoitoare si demodata a insulei pentru a atrage o clientela mai tanara si mai dinamica. Madeira este celebra pentru oportunitatile minunate de plimbari de-a lungul levadei care traverseaza dealurile luxuriante; o preocupare mult mai energica precum scufundarile, coborarea in rapel si canotajul devin, de asemenea, populare. Daca lipseste un lucru, acela este o plaja, insa aceasta este oferita dincolo de valuri in Porto Santo.

De cand Portugalia s-a alaturat Uniunii Europene in 1986, Madeira a beneficiat de pe urma investitiilor majore si a imbunatatirilor aduse infrastructurii sale, cu noi drumuri, tunele, facilitati aeroportuare si hoteluri. In ciuda acestor schimbari, natura esentiala a insulei ramane neschimbata: o abundenta de fructe si legume se combina cu pestele proaspat pentru o bucatarie memorabila, iar un calendar plin de festivaluri asigura o scena culturala plina de viata. Aproape doua treimi din insula, cu peisajul sau muntos dramatic, este protejata sub forma unei rezervatii naturale.

 
Vizitezi Madeira?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Madeira

Vacanta in Madeira cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Madeira:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Madeira:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Madeira obiective turistice, Ce poti vizita in Madeira, Top obiective Madeira, Top atractii Madeira, Madeira locuri de vizitat, Locuri de vizitat Madeira, Locuri de vizitat in Madeira, Madeira atractii turistice, Madeira de vizitat, De vizitat in Madeira, Ce vizitam in Madeira, Top atractii turistice Madeira, Top obiective turistice Madeira, Madeira ghid turistic, Calatorii in Madeira.