Moinasterio de las Descalzas Reales din Madrid, obiectiv turistic Madrid - TravelEuropa.ro
  Orase Obiective turistice Madrid Moinasterio de las Descalzas Reales

Moinasterio de las Descalzas Reales

Obiectiv turistic Madrid

Originile acestei manastiri franciscane a maicilor desculte de sorginte regala se regasesc in transformarea cladirii din palat in manastire de catre sora lui Filip al II-lea, Juana de Asturia, care s-a calugarit. Sora ei, Maria, a trait tot la manastire, desi fara sa se calugareasca. In prezent, 28 de maici stau aici in izolare, pe care s-ar putea sa le auzi cantand sau tragand clopotele cand vei vizita lacasul. Cladirea magnifica de la sfarsitul secolului al XV-lea si inceputul secolului al XVI-lea ascunde o comoara.

Frescele pictate de diferiti artisti impodobesc scara monumentala care urca dinspre galeriile interioare ale manastirii. Cea mai importanta il infatiseaza pe Filip al IV-lea si familia sa, iar vizavi este pictata o scena de pe Cruce. In afara chiliilor de la etajul I, remarcabilele capele laterale au podele pavate cu faianta originala Talavera, fresce, tavane casetate si multe tablouri, creatie a unor artisti anonimi. Un minunat "Christ" intins apartine sculptorului Gaspar Becerra din sec. al XVI-lea. Extraordinara lucrare "Buna Vestire" a lui Fra Angelico s-a aflat aici, inainte de a fi mutata la Prado.

Anticamera capelei principale este decorata cu argintarie, crucifixe din cristal de Bohemia si tablouri, incaperea duce la Capela, unde se face zilnic slujba si unde se afla mormantul de marmura al Mariei, deasupra celui al fiicei sale, Marguerita.

Priveste cu atentie statuia Mariei, fabulos de realista si de expresiva, de Pedro de Mena (1628-1688). Inapoi in galeriile interioare, urmatoarea capela laterala este dedicata Fecioarei de Guadalupe, celebrata intr-o adevarata descatusare de poleiri baroce, cu picturi neobisnuite pe oglinzi. In continuare, vezi tabloul "Madona cu pruncul" pictat de Bernardino Luini (circa 1480-1532).

De aici vei fi condus la etaj in vasta Sala a Tapiseriilor, unde peretii sunt acoperiti cu tapiserii din sec. al XVII-lea, bazate pe schite ale lui Peter Paul Rubens (1577-1640). Aici se afla si alte comori: vesminte brodate, argintarie, racle pentru moaste si alte obiecte de cult.

In camera de adunare cu priveliste spre gradina de legume, vei vedea si alte opere de arta. Doua dintre cele mai impresionante sunt sculptura "Mariei Magdalena", de Gregorio Fernandez, si lucrarea lui Pedro de Mena "Ecce Homo". Turul manastirii ia sfarsit apoteotic intr-o incapere unde se afla fucrari de Zurbaran, Titian, Caravaggio, Bruegel cel Batran si Rubens.

Bilete de avion spre Madrid:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Moinasterio de las Descalzas Reales :

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Madrid:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne