Parque del Retiro din Madrid, obiectiv turistic Madrid - TravelEuropa.ro

Parque del Retiro

Obiectiv turistic Madrid

Madridul nu este ceea ce se cheama un oras verde, dar acest parc de 142 de hectare reprezinta un minunat spatiu de relaxare. In sec. ai XVII-lea, parcul inconjura palatul lui Filip al IV-lea. In prezent, se afla convenabil de aproape de zona principala de muzee a orasului si este cadrul perfect in care sa-ti revii dupa provocarile fizice si mentale ridicate de vizita la muzee.

Parcul a fost creat in 1636 de Conde-Duque de Olivares, iar gradinile, crangurile, fantanile, statuile si aleile initiale se pastreaza in continuare. Tot ce a mai ramas din palat este Cason del Buen Retiro, acum o anexa la Prado, cu o expozitie selecta de picturi si sculpturi spaniole din sec. al XIX-lea. Cladirea se afla la intrarea in parc prin Caile de Alfonso XII, chiar in spatele muzeului Prado si al cladirii Iglesia San Jeronimo el Real.

In parc, te poti piimba cu trasura, poti sa te dai cu barca pe Lacul Estanque, sa urmaresti piese de teatru pe strada, sa asculti un concert, sa vizitezi o expozitie sau sa te plimbi pur si simplu. Acesta este un loc popular de intalnire printre madrileni, mai ales duminica. Statuia ecvestra de langa lac il infatiseaza pe Alfonso al XII-lea (a domnit intre 1874 si 1885), care nu a fost unul dintre cei mai ilustri conducatori ai Spaniei, ci unul dintre cei mai tineri - a murit la doar 28 de ani.

La sud de Prado, in coltul indepartat de sud-vest al parcului, se afla Real Jardin Botanico (Gradina botanica regala), infiintata in 1774. Gradina are aproximativ 30.000 de plante, dintre care unele exotice si sere stravechi proiectate de Juan de Villanueva (1739-1811).

Tot in jumatatea de sud se afla si Palacio Velazquez si peretii de sticla ai Palacio de Cristal. Ambele palate gazduiesc expozitii de arta contemporana. In apropiere se afla un bazin si o pestera, iar la capatul sudic indepartat al parcului sunt gradinile de trandafiri.

Bilete de avion spre Madrid:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Parque del Retiro :

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Madrid:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne