Obiective turistice Madrid, de vizitat in Madrid, Spania
Home / Orase / Obiective turistice Madrid, Spania

Obiective turistice Madrid, Spania

 
 

Intins pe meseta, podisul Spaniei centrale, Madridul este amplasat perfect pentru a-si putea indeplini functia de coordonare a celor 18 regiuni autonome ale Spaniei. Orasul nu are un trecut foarte indepartat, fiind capitala a Spaniei doar din 1561, cand regele Filip al II-lea a mutat aici Curtea de la Toledo.

In martie 2004, Madridul s-a intiparit dureros in constiinta lumii, ca urmare a atentatelor devastatoare cu bomba din gara Atocha ale extremistilor islamici.

Identitatea culturala a Madridului s-a impus in constiinta mondiala partial multumita proiectelor culturale ambitioase din cadrul itinerarului Paseo del Arte - "kilometrul de muzeu". Orasul este cosmopolit, cu mancare excelenta, moda, viata de noapte, dar si multe obiective turistice care-si asteapta vizitatorii. Gandeste-te la numeroasele hoteluri si la sistemul excelent de transport si vei avea toate ingredientele pentru un sejur foarte placut.

Madridul este cea mai inalta capitala din Europa, fiind situat la o altitudine de 646 m, iar clima cea mai placuta este in timpul primaverii si al toamnei. Iarna, orasul este biciuit de vanturile aspre ce bat direct dinspre lantul muntos Sierra de Guadarrama, iar vara este inabusitor de cald.

Mai mult decat orice, Madridul te duce intr-o calatorie prin istoria artei. Cele mai vechi comori ale sale se afla la Museo Arqueologico, iar cele mai rafinate la Muzeul Prado, extins recent. Prado are 8.600 de tablouri din Evul Mediu pana in secolul al XIX-lea. Muzeul Thyssen-Bornemisza acopera aceeasi perioada, dar pana in secolul al XX-lea, iar la Reina Sofia sunt expuse colectiile contemporane. Muzeul Reina Sofia ar putea fi concurat doar de Fundacion Caja Madrid si de centrul cultural Conde Duque, ambele fiind obiective importante de vazut la Madrid.

Centrul Conde Duque a fost proiectat de doi arhitecti elvetieni, Herzog si De Meuron, fiind una dintre creatiile impresionante ale acestora. Colectii de arta, dar mai restranse, are si minunata Monasterio de las Descalzas Reales. Dintre cele mai frumoase cladiri din oras, cea mai impresionanta este Palacio Real (Palatul Regal), o combinatie ostentativa de decoratiuni inedite si exces.

De-a lungul bulevardelor Salamanca, la nord de Parque del Retiro, se afla ateliere cu magazine-sic. Cluburile pline de viata si barurile tapas umplu strazile inguste ce pornesc din Piaza del Angel. La nord-est, pe Paseo de la Castellana sunt cladiri moderne de birouri. Paseo de la Castellana face legatura cu Paseo del Prado, formand axa principala nord-sud din oras. Axa principala est-vest este alcatuita din Gran Via si Caile de Alcala. A doua dintre acestea, Caile de Alcala, duce in inima Madridului Habsburgic, Piaza Mayor, unde poti vedea numeroase obiective turistice. Stai undeva in apropierea uneia dintre aceste strazi, ca sa intri cu adevarat in spiritul "orasului care nu doarme niciodata".

Printre punctele importante culturale si turistice se numara Manastirea si Escorialul din Madrid, care au fost inscrise in anul 1984 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Totodata, in centrul prasului, in Plaza de Castilla, se afla patru zgarie-nori cu inaltimi cuprinse intre 250 si 236 metri, cladiri ca atrag interesul turistilor.

 
 
 

Vezi harta metrou Madrid - Click aici!

 
 
 

 
Vizitezi Madrid?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Madrid

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Madrid:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Madrid:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Madrid obiective turistice, Ce poti vizita in Madrid, Top obiective Madrid, Top atractii Madrid, Madrid locuri de vizitat, Locuri de vizitat Madrid, Locuri de vizitat in Madrid, Madrid atractii turistice, Madrid de vizitat, De vizitat in Madrid, Ce vizitam in Madrid, Top atractii turistice Madrid, Top obiective turistice Madrid, Madrid ghid turistic, Calatorii in Madrid.