Exodul regal din Mafra, obiective turistice Mafra

Exodul regal

Obiectiv turistic din Mafra

Fuga familiei Braganca (familia regala) in Brazilia in 1807 marcheaza unul dintre momentele cele mai urate din istoria portugheza. Portugalia este in declin accentuat: extravaganta costisitoare din Mafra a golit cuferele tarii, Anglia si Franta au eclipsat Portugalia pe scena lumii politice, iar armatele lui Napoleon maturau Europa.

Pe masura ce francezii se apropiau, printul regent, Dom Joao, sub presiunea delegatiei britanice, a luat fatala decizie atat pentru coroana portugheza, cat si pentru colonia lor, Brazilia.

Pe 29 noiembrie 1807, cu o zi inainea intrarii francezilor in Lisabona, Dom Joao si regina sa spaniola din familia Bourbon, Dona Carlota, au plecat pe mare.

Un convoi de trei duzini de fregate, brigantine, goelete si corvete, cu 10.000 de membri ai Curtii regale la bord, a plecat spre Brazilia sub escorta engleza.

Vasele transportau, de asemenea, lucrurile personale ale unui imperiu: trasura regala, un pian, cateva tone de documente si obiecte favorite de arta. Exodul a semnalat sfarsitul perioadei de prosperitate a Portugaliei.

 
Bilete de avion spre Mafra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Exodul regal:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne