Obiective turistice Mafra, de vizitat in Mafra, Portugalia
Home / Orase / Obiective turistice Mafra, Portugalia

Obiective turistice Mafra, Portugalia

 
 

Nu ai cum sa ratezi siluetele masive ale palatului, manastirii si bazilicii din Mafra pe cand acestea se ivesc peste campia de la nord de Sintra. Acesta este un alt loc cu greutate al Portugaliei, de data aceasta o oda adusa detaliului, dimensiunii si pompozitatii baroce.

Mafra este un loc de statistici uluitoare: aproximativ 50.000 de muncitori, 13 ani de constructie, 880 de camere, 154 de scari si 4.500 de usi si ferestre sculptate din acri de marmura portugheza si italiana si din lemn de esenta exotica din Brazilia. Regele Joao al V-lea a comandat intinsul complex in 1717 pentru a indeplini un juramant pe care l-a facut cand sotia i-a nascut un urmas.

Arhitectul german Johann Friedrich Ludwigde Ratisbon (1670-1752) a condus proiectul, sustinut de o armata de artisti, meseriasi si zidari italieni.

Finantat initial de aurul brazilian, costurile cladirii, fara sa surprinda, au dus, in cele din urma, la falimentarea economiei portugheze.

In 1807, la putin mai mult de 70 de ani dupa terminarea a ceea ce se dorea a fi un rival pentru celebrul Escorial al Spaniei, familia regala a fugit in Brazilia din fata invaziei franceze.

Odata cu ei a plecat si mare parte din mobila si obiectele de arta ale palatului. Dupa intoarcerea monarhilor in 1821, Mafra a fost folosita doar sporadic, insa de aici ultimul rege, Dom Manuel al II-lea, a plecat in exil in 1910.

 
Vizitezi Mafra?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Mafra

Vacanta in Mafra cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Mafra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Mafra:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Mafra obiective turistice, Ce poti vizita in Mafra, Top obiective Mafra, Top atractii Mafra, Mafra locuri de vizitat, Locuri de vizitat Mafra, Locuri de vizitat in Mafra, Mafra atractii turistice, Mafra de vizitat, De vizitat in Mafra, Ce vizitam in Mafra, Top atractii turistice Mafra, Top obiective turistice Mafra, Mafra ghid turistic, Calatorii in Mafra.