Catedrala din Mainz, obiective turistice Mainz

Catedrala

Obiectiv turistic din Mainz

Intrarea in Dom (Catedrala sfintilor Martin si Stefan) se afla pe latura sudica a pietii comerciale, intre altarul estic si cel vestic, care simbolizeaza imperiul lumesc, respectiv taramul clerical.

Imparatul Otto al II-lea a inceput sa cladeasca cea mai veche dintre cele trei marete catedrale romanesti din Renania in 975, anul in care 1-a numit pe Willigis arhiepiscop si cancelar al imperiului. Henric al II-lea, ultimul imparat saxon al Sfantului Imperiu Roman, a fost incoronat aici in 1002, ca si succesorul sau, Konrad al II-lea, primul imparat din dinastia salienilor, in 1024. In 1009, chiar in ziua sfintirii sale, catedrala a ars pana la temelii. A fost primul dintre cele sapte incendii pe care le-a suferit in timpul mileniului sau de existenta.

Catedrala actuala dateaza in principal din perioada secolelor XI-XIII. In timpul perioadei gotice, remodelarea a diluat identitatea romanesca a originalului; o impozanta turla baroca a fost adaugata in secolul al XVIII-lea. Cladirea ramane totusi in esenta romanesca si planul ei dovedeste o legatura clara cu catedralele din Speyer si Worms.

Interiorul este practic o galerie de sculpturi, cu monumente lucrate cu atentie si pietre funerare de arhiepiscopi, episcopi si preoti, dintre care multe sunt opere importante de arta din secolele XIII-XIX.

 
Transport public pentru Catedrala:
Adresa: Domstr. 3 (Markt)
Preturi intrare in Catedrala:
Este necesara o donatie
Program Catedrala:
martie-octombrie, luni-vineri 9:00-18:30, sambata 9:00-16:00, duminica 13:00-14:45 si 16:00-18:30;
noiembrie-februarie, luni-vineri 9:00-17:00, sambata 9:00-16:00, duminica 13:00-14:45 si 16:00-17:00;
inchis in timpul slujbelor
Bilete de avion spre Mainz:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne