Obiective turistice Mainz, Germania
Home Orase Obiective turistice Mainz, Germania

Obiective turistice Mainz, Germania

 

Mainz este capitala landului Renania-Pfalz (RheinlanD-Pfalz). Orasul actual este construit pe locul unei foste asezari romane datand din anul 38 i.H., desi unele artefacte locale din Landesmuseum dateaza din anul 300.000 i.H.

Tinand seama de pozitia sa centrala, la confluenta dintre Mainz si Rin, nu este surprinzator ca orasul a fost dintotdeauna un important centru comercial, reconstruit iar si iar dupa diversele razboaie. Muzeele superbe ale orasului si cladirile sale istorice sunt marturii ale unui trecut splendid.

Aflat la 45 de km la nord de Worms si la 42 de km la vest de Frankfurt, Mainz este cunoscut la nivel mondial ca fiind locul in care a luat nastere tiparul cu litere mobile. Aici au fost tiparite primele carti de Johannes/Johann Gutenberg la inceputul anilor 1450.

Mainz organizeaza o gama larga de evenimente culturale - muzica (de la clasica, la avangarda), dans, opera si teatru - in multe sali din oras. Iubitorii de muzica pot participa la concerte in locuri dintre cele mai variate, incepand de la catedrala, Kurfurstliches Schloss si pivnitele de vinuri spumos Kupferberg, pana la Rathaus, piata comerciala si bisericile istorice.

Orasul vechi este plin de buticuri, iar principalele magazine universale (Karstadt si Kaufhof-Galeria) vand tot ce se poate imagina, inclusiv delicatese pentru gurmanzi la nivelurile lor inferioare. Cartierul comercial se afla practic intre Grosse Bleiche si orasul vechi si include Am Brand Zentrum, o veche piata comerciala care este actualmente zona pietonala plina de magazine. La mallul comercial Romerpassage (Lotharstrasse, langa Grosse Bleiche), mergeti in subsol pentru a vedea vestigiile unui templu roman (anul 1 d.H.) inchinat zeitelor Isis si Mater Magna. Descoperirea a fost facuta in 1999, in timpul construirii mallului.

Sfat:
Pentru a vedea obiectivele importante, mergeti la Touristik Centrale (oficiul de turism) si luati un MainzCard, un permis valabil pentru 1 zi, la pretul de 6 euro. El include un tur pedestru de baza, utilizarea nelimitata a transportului public si intrare gratuita la muzee si la cazinou, plus reduceri la unele croaziere KD si bilete de teatru.

Marktplatz si Hbfchen (micuta curte) din jurul catedralei sunt punctele centrale ale orasului. Ambele sunt pitoresti mai cu seama martea, vinerea si sambata, cand fermierii isi amplaseaza standurile pentru a vinde produse si flori. Tot aici se desfasoara Sektfest (festivalul vinului spumos) la sfarsitul lunii mai sau inceputul lunii iunie, urmat la cateva saptamani de Johannisnacht, un gigantic festival al vinului cu artificii.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

Atractii turistice Mainz

Tag: Obiective turistice Mainz, Atractii turistice Mainz, De vizitat in Mainz, Ce vizitam in Mainz, Top atractii turistice Mainz, Top obiective turistice Mainz, Ghid turistic Mainz.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne