Riviera din Makarska din Makarska, obiective turistice Makarska

Riviera din Makarska

Obiectiv turistic din Makarska

Multi turisti raman dezamagiti de plajele pietroase si stan-coase ale Dalmatiei: nu sunt obisnuiti cu malurile salbatice, pini ce cresc pe malul apei, agave si chiparosi ce contureaza coasta. Lor le este rezervata riviera din Makarska, fasie de pamant - boabe de aur si ape celeste - care la umbra Biokovo se intinde pe 60 km de la Brela (nord-vest) pana la Gradac (sud-est).

Dinspre drumul de coasta se coboara de-a lungul stradutelor inguste, abrupte, in mijlocul frunzisului, pentru a ajunge la plaje si satucuri. In august este aproape imposibil sa te apropii de tarm din cauza multimii: dificultatile incep inca din parcari, aproape inexistente printre potecile ierboase abrupte. Restaurantele si hotelurile, din fericire, sunt bine ascunse de paduricile de pini.

O nota particulara, in verile aglomerate de lume, este data de Brat us (5 km spre nord-vest), sat in miniatura, de pescari. Dincolo de (10 km) Baska Voda, centru balnear marginit de nisip alb, se ajunge (13 km) la perla rivierei: Brela, al carui nume deriva din cuvantul vrcla (izvoare) si care se iveste din spatele frumosului (pod) Rata, limba de nisip galben, la poalele unei mari coaste acoperita cu verdeata; de ani de zile aceasta localitate castiga Steagul Albastru, semn de recunoastere a limpezimii apelor si a calitatii serviciilor turistice.

La sud-est de Makarska, in schimb, plajele care merita mentionate se afla la poalele satului Tucepi: urmeaza Igrane, cu tipicele case dalmate si, pentru a incheia riviera, lunga plaja din Gradac, la poalele unui satuc fara mari atractii.

 
Bilete de avion spre Makarska:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Riviera din Makarska:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne